Elgkarbonader surret i bacon

1 t 30 min
217 har lagret denne
Elgkarbonader surret i bacon
217 har lagret denne
4
porsjoner
  • 600 g elg, grovmalt
  • 400 g medisterdeig, grovmalt
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 6 stk einebær, knuste
  • 2 stk egg
  • 1.5 dl matfløte
  • 8 skive(r) bacon, tørrsaltet
  • 1 ss sirup, lys, til rødvinssirup
  • 1 ss rødvin, til rødvinssirup
  • salt
  • pepper

soppsaus

  • 200 g kantarell, eller annen skogsopp
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk sjalottløk
  • 3 dl kjøttkraft, eller oksebuljong
  • 2 dl crème fraîche
Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g elg, grovmalt
  • 400 g medisterdeig, grovmalt
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 6 stk einebær, knuste
  • 2 stk egg
  • 1.5 dl matfløte
  • 8 skive(r) bacon, tørrsaltet
  • 1 ss sirup, lys, til rødvinssirup
  • 1 ss rødvin, til rødvinssirup
  • salt
  • pepper

soppsaus

  • 200 g kantarell, eller annen skogsopp
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk sjalottløk
  • 3 dl kjøttkraft, eller oksebuljong
  • 2 dl crème fraîche
Bland grovmalt elgkjøtt og medisterdeig med finhakket sjalottløk, krydder og egg. Kna sammen til en smidig masse og spe med matfløte til passe konsistens. La gjerne elgdeigen stå kjølig en times tid før du begynner stekingen.
Bland grovmalt elgkjøtt og medisterdeig med finhakket sjalottløk, krydder og egg. Kna sammen til en smidig masse og spe med matfløte til passe konsistens. La gjerne elgdeigen stå kjølig en times tid før du begynner stekingen.
Form elgkarbonadedeigen til store tykke karbonadekaker. Snurr baconskiver rundt hver og fest disse med tannpirker.
Varm olje i stekepannen og stek elgkarbonadene brune på hver side.
Legg de ferdigbrunede kakene i en ovnsform og stek videre i komfyren på cirka 190 grader til de er gjennomstekte.
Ha litt smør i en kjele og ha i finhakket sjalottløk og sopp. La dette steke i kjelen i noen minutter før viltkraft eller buljong tilsettes.
Ha litt smør i en kjele og ha i finhakket sjalottløk og sopp. La dette steke i kjelen i noen minutter før viltkraft eller buljong tilsettes.
La blandingen koke litt inn før crème fraîche og rødvinssirup tilsettes. Rødvin gir fløtebaserte sauser en lite delikat farge, dette løses ved å tilsette sausen noen dråper sukkerkulør. Smak til soppsausen med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Bland grovmalt elgkjøtt og medisterdeig med finhakket sjalottløk, krydder og egg. Kna sammen til en smidig masse og spe med matfløte til passe konsistens. La gjerne elgdeigen stå kjølig en times tid før du begynner stekingen.
Bland grovmalt elgkjøtt og medisterdeig med finhakket sjalottløk, krydder og egg. Kna sammen til en smidig masse og spe med matfløte til passe konsistens. La gjerne elgdeigen stå kjølig en times tid før du begynner stekingen.
Form elgkarbonadedeigen til store tykke karbonadekaker. Snurr baconskiver rundt hver og fest disse med tannpirker.
Varm olje i stekepannen og stek elgkarbonadene brune på hver side.
Legg de ferdigbrunede kakene i en ovnsform og stek videre i komfyren på cirka 190 grader til de er gjennomstekte.
Ha litt smør i en kjele og ha i finhakket sjalottløk og sopp. La dette steke i kjelen i noen minutter før viltkraft eller buljong tilsettes.
Ha litt smør i en kjele og ha i finhakket sjalottløk og sopp. La dette steke i kjelen i noen minutter før viltkraft eller buljong tilsettes.
La blandingen koke litt inn før crème fraîche og rødvinssirup tilsettes. Rødvin gir fløtebaserte sauser en lite delikat farge, dette løses ved å tilsette sausen noen dråper sukkerkulør. Smak til soppsausen med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?