Til hovedinnhold
rask

Elgkarbonader

30 min

Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger. Det finnes mange ulike oppskrifter. Disse karbonadene er spedd med litt fløte og er ekstra gode.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

Lagret av 181 brukere
Elgkarbonader

Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger. Det finnes mange ulike oppskrifter. Disse karbonadene er spedd med litt fløte og er ekstra gode.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

Lagret av 181 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g elgkjøttdeig, eller elghakk
  • 1 ts salt
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 1 egg
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts muskatnøtt, revet
  • 1 ts timian, tørket
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss margarin

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g elgkjøttdeig, eller elghakk
  • 1 ts salt
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 1 egg
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts muskatnøtt, revet
  • 1 ts timian, tørket
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss margarin
Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel, hvetemel og krydder.Tilsett egg og bland godt.
Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.
Del deigen i emner og form til karbonader på en våt fjel, to per porsjon. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.
Server elgkarbonader til middag med grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
Tips:
Det smaker også godt med et varmt karbonadesmørbrød med stekt løk og salat eller du kan sette et stort fat med elgkarbonader sammen med varmrettene på et koldtbord.
woman cooking

Bon appetit!

Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel, hvetemel og krydder.Tilsett egg og bland godt.
Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.
Del deigen i emner og form til karbonader på en våt fjel, to per porsjon. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.
Server elgkarbonader til middag med grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
Tips:
Det smaker også godt med et varmt karbonadesmørbrød med stekt løk og salat eller du kan sette et stort fat med elgkarbonader sammen med varmrettene på et koldtbord.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?