Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger. Det finnes mange ulike oppskrifter. Disse karbonadene er spedd med litt fløte og er ekstra gode.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen
Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger. Det finnes mange ulike oppskrifter. Disse karbonadene er spedd med litt fløte og er ekstra gode.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen
Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel, hvetemel og krydder.Tilsett egg og bland godt.
Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.
Del deigen i emner og form til karbonader på en våt fjel, to per porsjon. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.
Server elgkarbonader til middag med grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
Tips:
Det smaker også godt med et varmt karbonadesmørbrød med stekt løk og salat eller du kan sette et stort fat med elgkarbonader sammen med varmrettene på et koldtbord.
Bon appetit!
Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel, hvetemel og krydder.Tilsett egg og bland godt.
Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.
Del deigen i emner og form til karbonader på en våt fjel, to per porsjon. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.
Server elgkarbonader til middag med grønnsaker, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
Tips:
Det smaker også godt med et varmt karbonadesmørbrød med stekt løk og salat eller du kan sette et stort fat med elgkarbonader sammen med varmrettene på et koldtbord.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto