Elgstek

60 min

Elgstek er en tradisjonsrik søndagsmiddag i mange bygder i Norges land. Elgsteken er lett som en lek å lykkes med! Bruk steketermometer og du er garantert et supert resultat og fornøyde middagsgjester.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

121 har lagret denne
Elgstek på blått fat med blomkål og brokkoli

Elgstek er en tradisjonsrik søndagsmiddag i mange bygder i Norges land. Elgsteken er lett som en lek å lykkes med! Bruk steketermometer og du er garantert et supert resultat og fornøyde middagsgjester.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen

121 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1.5 kg elg, stek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 6 einebær
  • 1 ts oregano
  • 1 løk
  • 1 skive(r) sellerirot
  • 1 gulrot
  • 5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kraft
  • 4 brunost
  • 0.5 dl kremfløte
  • 0.5 ts salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg elg, stek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 6 einebær
  • 1 ts oregano
  • 1 løk
  • 1 skive(r) sellerirot
  • 1 gulrot
  • 5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kraft
  • 4 brunost
  • 0.5 dl kremfløte
  • 0.5 ts salt
Tørk steken med kjøkkenpapir, gni den inn med salt og pepper og brun den fint rundt på alle sider i en stekepanne.
Del løk, selleri og gulrot i biter og legg det i en ildfast form. Legg steken over grønnsakene og ha på krydder. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken. Hell vann i formen.
Sett formen inn i ovnen på 125 °C og stek til termometeret viser 65 °C. Da er steken rosa og medium stekt. Ønsker du den gjennomstekt må den stå til steketermometeret viser 70 °C. La steken hvile minst et kvarter før den skjæres i.
Sil kraften og kast grønnsakrestene. Lag saus ved å brune smør og mel i en gryte, spe med kraft fra steken, og smake til med fløte, brunost og krydder. La sausen koke 5 minutter før servering.
Server elgstek med kokte høstgrønnsaker som for eksempel brokkoli og blomkål. Tyttebærsyltetøy og kokte poteter er fast følge.
woman cooking

Bon appetit!

Tørk steken med kjøkkenpapir, gni den inn med salt og pepper og brun den fint rundt på alle sider i en stekepanne.
Del løk, selleri og gulrot i biter og legg det i en ildfast form. Legg steken over grønnsakene og ha på krydder. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken. Hell vann i formen.
Sett formen inn i ovnen på 125 °C og stek til termometeret viser 65 °C. Da er steken rosa og medium stekt. Ønsker du den gjennomstekt må den stå til steketermometeret viser 70 °C. La steken hvile minst et kvarter før den skjæres i.
Sil kraften og kast grønnsakrestene. Lag saus ved å brune smør og mel i en gryte, spe med kraft fra steken, og smake til med fløte, brunost og krydder. La sausen koke 5 minutter før servering.
Server elgstek med kokte høstgrønnsaker som for eksempel brokkoli og blomkål. Tyttebærsyltetøy og kokte poteter er fast følge.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?