Prikk potetene med en gaffel og bak dem helt møre i ovn ved 200 grader.
Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene i smøret.
Skrap ut innmaten fra potetene. Ha det over i en kasserolle og rør inn sprøstekt bacon og smøret fra pannen. Smak til med salt og pepper, rør inn persillen rett før servering.
Bland sjalottløk, eddik og sukker i en liten kasserolle. Kok opp, tilsett rødvin og kok den inn til halv mengde. Hell i kraften og kok videre i ca. 5 minutter. Visp inn smøret og smak sausen til med sjokolade, salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det raskt i en varm stekepanne med litt olje. Legg i friske urter og en god klatt med smør når kjøttet har fått fin farge. (Obs! Det kan sprute litt.)
Legg kjøttet over i en liten langpanne (ildfast form) og slå alt stekefettet og urter over kjøttet. Stek videre i ovn ved 150 grader til kjernetemperaturen er 58 - 60 grader (rosa). La hjortefileten hvile noen minutter før du skjærer den i pene skiver.
Bon appetit!
Prikk potetene med en gaffel og bak dem helt møre i ovn ved 200 grader.
Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene i smøret.
Skrap ut innmaten fra potetene. Ha det over i en kasserolle og rør inn sprøstekt bacon og smøret fra pannen. Smak til med salt og pepper, rør inn persillen rett før servering.
Bland sjalottløk, eddik og sukker i en liten kasserolle. Kok opp, tilsett rødvin og kok den inn til halv mengde. Hell i kraften og kok videre i ca. 5 minutter. Visp inn smøret og smak sausen til med sjokolade, salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det raskt i en varm stekepanne med litt olje. Legg i friske urter og en god klatt med smør når kjøttet har fått fin farge. (Obs! Det kan sprute litt.)
Legg kjøttet over i en liten langpanne (ildfast form) og slå alt stekefettet og urter over kjøttet. Stek videre i ovn ved 150 grader til kjernetemperaturen er 58 - 60 grader (rosa). La hjortefileten hvile noen minutter før du skjærer den i pene skiver.