Hjort med bakt potetstappe og sjokoladesaus

60 min

Ubeskrivelig uimotståelig, fristende, mørk og lekker. Er du også gal etter sjokolade?

156 har lagret denne
Hjort med bakt potetstappe og sjokoladesaus

Ubeskrivelig uimotståelig, fristende, mørk og lekker. Er du også gal etter sjokolade?

156 har lagret denne
4
porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 klype rosmarin
  • smør, til steking

bakt potetstappe med bacon

  • 4 stk poteter, bakepotet
  • 100 g bacon
  • 2 ss smør
  • 4 ss persille

sjokoladesaus

  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 1 ss bringebæreddik
  • 2 ts sukker
  • 1.5 dl rødvin
  • 2 dl kraft, god viltkraft
  • 2 ss smør
  • 4 ss mørk sjokolade, minst 70%, revet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 klype rosmarin
  • smør, til steking

bakt potetstappe med bacon

  • 4 stk poteter, bakepotet
  • 100 g bacon
  • 2 ss smør
  • 4 ss persille

sjokoladesaus

  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 1 ss bringebæreddik
  • 2 ts sukker
  • 1.5 dl rødvin
  • 2 dl kraft, god viltkraft
  • 2 ss smør
  • 4 ss mørk sjokolade, minst 70%, revet
Prikk potetene med en gaffel og bak dem helt møre i ovn ved 200 grader.
Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene i smøret.
Skrap ut innmaten fra potetene. Ha det over i en kasserolle og rør inn sprøstekt bacon og smøret fra pannen. Smak til med salt og pepper, rør inn persillen rett før servering.
Bland sjalottløk, eddik og sukker i en liten kasserolle. Kok opp, tilsett rødvin og kok den inn til halv mengde. Hell i kraften og kok videre i ca. 5 minutter. Visp inn smøret og smak sausen til med sjokolade, salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Brun det raskt i en varm stekepanne med litt olje. Legg i friske urter og en god klatt med smør når kjøttet har fått fin farge.
(Obs! Det kan sprute litt.)
Legg kjøttet over i en liten langpanne (ildfast form) og slå alt stekefettet og urter over kjøttet.
Stek videre i ovn ved 150 grader til kjernetemperaturen er 58 - 60 grader (rosa). La hjortefileten hvile noen minutter før du skjærer den i pene skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Prikk potetene med en gaffel og bak dem helt møre i ovn ved 200 grader.
Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene i smøret.
Skrap ut innmaten fra potetene. Ha det over i en kasserolle og rør inn sprøstekt bacon og smøret fra pannen. Smak til med salt og pepper, rør inn persillen rett før servering.
Bland sjalottløk, eddik og sukker i en liten kasserolle. Kok opp, tilsett rødvin og kok den inn til halv mengde. Hell i kraften og kok videre i ca. 5 minutter. Visp inn smøret og smak sausen til med sjokolade, salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Brun det raskt i en varm stekepanne med litt olje. Legg i friske urter og en god klatt med smør når kjøttet har fått fin farge.
(Obs! Det kan sprute litt.)
Legg kjøttet over i en liten langpanne (ildfast form) og slå alt stekefettet og urter over kjøttet.
Stek videre i ovn ved 150 grader til kjernetemperaturen er 58 - 60 grader (rosa). La hjortefileten hvile noen minutter før du skjærer den i pene skiver.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?