Til hovedinnhold

Duebryst med syltet løk og anissjy

2 h

Due er en råvare som ofte kan virke litt skremmende. Poenget er å steke den litt skånsomt, siden kjøttet er magert - og mørt hvis du ikke gir det for mye juling.

Lagret av 25 brukere
Duebryst med syltet løk og anissjy

Due er en råvare som ofte kan virke litt skremmende. Poenget er å steke den litt skånsomt, siden kjøttet er magert - og mørt hvis du ikke gir det for mye juling.

Lagret av 25 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk due, norske eller franske
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stk stjerneanis
  • 0.5 stk løk
  • 0.5 stk gulrot
  • 1 dl hvitvin
  • 50 g smør
  • 1 ss søt soyasaus
  • 200 g spinat, renset

Syltet løk

  • 20 stk løk, små delikatesseløk
  • 3 ss sukker
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss balsamicoeddik, balsamicoeddik
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk due, norske eller franske
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stk stjerneanis
  • 0.5 stk løk
  • 0.5 stk gulrot
  • 1 dl hvitvin
  • 50 g smør
  • 1 ss søt soyasaus
  • 200 g spinat, renset

Syltet løk

  • 20 stk løk, små delikatesseløk
  • 3 ss sukker
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss balsamicoeddik, balsamicoeddik
  • 1 ss olivenolje
Rens løken og kok den knapt mør i lettsaltet vann.
Bland sukker, eddik og olje i en liten kasserolle. Kok opp, la det koke til sukkerert har løst seg opp. (Skal ikke koke lenge)
Tilsett løken og vend alt godt rundt. La løken trekke i sirupen frem til servering. Løken må gjerne ligge i sirupen over natten i kjølskap.
Rens duene. Klipp først av vingene. Legg duene med ryggen ned mot fjøla. Press lårene litt ut fra kroppen, lag et snitt ned gjennom skinnet mellom kroppen og lårene. Press lårene bakover og skjær dem av kroppen.
Lag et snitt under brystet og knekk bakover for å åpne duen. Fjern innmaten.
Skjær ned på begge sider av «halsen» fra innsiden. Nå står du igjen med brystfiletene på skroget.
Del opp restene i mindre biter og skyll det grundig i kaldt vann, få vekk mest mulig blod.
Brun det i en kasserolle sammen med stjerneanis, 4 hvitløkfedd, 1 / 2 løk og 1 / 2 gulrot i terninger.
Tilsett 1 dl tørr hvitvin og hell på vann til det så vidt dekker.
Kok opp, skum av og la kraften småputre i 45 minutter. Sil kraften, press gjerne hvitløkfeddene igjennom silen og la kraften koke inn til 2 dl.
Brun smøret nøttebrunt og slå det over i sjyen. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper.
Krydre duene med salt og kvernet pepper. Brun dem godt på brystsiden i en stekepanne med litt olje og mye smør. Lårene kan også stekes med.
Snu duene og la dem ligge i pannen med bryststykkene opp. Legg et løst «folielokk» over og la duene steke slik over middels varme i ca. 10-12 minutter. Øs over stekefettet underveis.
La duene hvile i 10 minutter før du skjærer ut brystene, kjøttet skal være rosa. Er skinnet sprøtt lar du det sitte på, virker det litt seigt kan du evt. ta det av. Skroget kan du ta vare på, fryse ned, og bruke neste gang du skal koke viltkraft.
woman cooking

Bon appetit!

Rens løken og kok den knapt mør i lettsaltet vann.
Bland sukker, eddik og olje i en liten kasserolle. Kok opp, la det koke til sukkerert har løst seg opp. (Skal ikke koke lenge)
Tilsett løken og vend alt godt rundt. La løken trekke i sirupen frem til servering. Løken må gjerne ligge i sirupen over natten i kjølskap.
Rens duene. Klipp først av vingene. Legg duene med ryggen ned mot fjøla. Press lårene litt ut fra kroppen, lag et snitt ned gjennom skinnet mellom kroppen og lårene. Press lårene bakover og skjær dem av kroppen.
Lag et snitt under brystet og knekk bakover for å åpne duen. Fjern innmaten.
Skjær ned på begge sider av «halsen» fra innsiden. Nå står du igjen med brystfiletene på skroget.
Del opp restene i mindre biter og skyll det grundig i kaldt vann, få vekk mest mulig blod.
Brun det i en kasserolle sammen med stjerneanis, 4 hvitløkfedd, 1 / 2 løk og 1 / 2 gulrot i terninger.
Tilsett 1 dl tørr hvitvin og hell på vann til det så vidt dekker.
Kok opp, skum av og la kraften småputre i 45 minutter. Sil kraften, press gjerne hvitløkfeddene igjennom silen og la kraften koke inn til 2 dl.
Brun smøret nøttebrunt og slå det over i sjyen. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper.
Krydre duene med salt og kvernet pepper. Brun dem godt på brystsiden i en stekepanne med litt olje og mye smør. Lårene kan også stekes med.
Snu duene og la dem ligge i pannen med bryststykkene opp. Legg et løst «folielokk» over og la duene steke slik over middels varme i ca. 10-12 minutter. Øs over stekefettet underveis.
La duene hvile i 10 minutter før du skjærer ut brystene, kjøttet skal være rosa. Er skinnet sprøtt lar du det sitte på, virker det litt seigt kan du evt. ta det av. Skroget kan du ta vare på, fryse ned, og bruke neste gang du skal koke viltkraft.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?