Elgkjøtt er magert, så det passer fint med en fet fløtesaus til.
Her steker jeg karbonadene ganske kort, og trekker dem i sausen til de er rosa i midten for at det skal bli saftigst mulig. Jeg liker å bruke brødrasp eller brødkrum i kjøttblandingen, ikke så mye for å binde eller øke volument som for å gi en myk og fin konsistens til karbonadene.
Elgkjøtt er magert, så det passer fint med en fet fløtesaus til.
Her steker jeg karbonadene ganske kort, og trekker dem i sausen til de er rosa i midten for at det skal bli saftigst mulig. Jeg liker å bruke brødrasp eller brødkrum i kjøttblandingen, ikke så mye for å binde eller øke volument som for å gi en myk og fin konsistens til karbonadene.
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Dypp hendene i kaldt vann og form kaker med hendene. Stek i smør i en vid gryte over middels varme til de er fint brunet på alle kanter, men fortsatt rå i midten. Overfør til en tallerken mens du lager sausen.
Ha 1 spiseskje smør i gryten og la det smelte og forsiktig brunes mens du skraper opp alt som har festet seg i bunen av gryta under stekingen av kjøttet. Lag en brun jevning ved å tilsette hvetemel og blande godt. La surre under omrøring til blandingen blir brun og gir fra seg en litt nøtteaktig lukt. Den skal være ganske dype i fargen, men pass på at det ikke brenner seg.
Spe jevningen med kraften, litt etter litt så det ikke blir klumper. Visp godt mellom hver skvulp, sånn at alle klumpene røres ut. Fortsett til all kraften er i gryta. Tilsett fløte og einebær og kok inn til sausen begynner å tykne. Rør inn brunosten og smak til med salt og pepper.
Når smaken og konsistensen på sausen sitter, ha karbonadene tilbake i gryta og la dem trekke i omtrent 10 minutter på middels varme til de er nesten gjennomkokt, men fortsatt litt rosa inni. Vend på karbonadene underveis hvis de ikke er helt dekket av saus.
Server med rørte tyttebær, kokte grønnsaker og poteter.
Bon appetit!
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Dypp hendene i kaldt vann og form kaker med hendene. Stek i smør i en vid gryte over middels varme til de er fint brunet på alle kanter, men fortsatt rå i midten. Overfør til en tallerken mens du lager sausen.
Ha 1 spiseskje smør i gryten og la det smelte og forsiktig brunes mens du skraper opp alt som har festet seg i bunen av gryta under stekingen av kjøttet. Lag en brun jevning ved å tilsette hvetemel og blande godt. La surre under omrøring til blandingen blir brun og gir fra seg en litt nøtteaktig lukt. Den skal være ganske dype i fargen, men pass på at det ikke brenner seg.
Spe jevningen med kraften, litt etter litt så det ikke blir klumper. Visp godt mellom hver skvulp, sånn at alle klumpene røres ut. Fortsett til all kraften er i gryta. Tilsett fløte og einebær og kok inn til sausen begynner å tykne. Rør inn brunosten og smak til med salt og pepper.
Når smaken og konsistensen på sausen sitter, ha karbonadene tilbake i gryta og la dem trekke i omtrent 10 minutter på middels varme til de er nesten gjennomkokt, men fortsatt litt rosa inni. Vend på karbonadene underveis hvis de ikke er helt dekket av saus.
Server med rørte tyttebær, kokte grønnsaker og poteter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto