Til hovedinnhold

Elgkarbonader med brun saus og tyttebær

30 min

Elgkjøtt er magert, så det passer fint med en fet fløtesaus til.

Her steker jeg karbonadene ganske kort, og trekker dem i sausen til de er rosa i midten for at det skal bli saftigst mulig. Jeg liker å bruke brødrasp eller brødkrum i kjøttblandingen, ikke så mye for å binde eller øke volument som for å gi en myk og fin konsistens til karbonadene.

Lagret av 112 brukere
Elgkarbonader med brun saus og tyttebær

Elgkjøtt er magert, så det passer fint med en fet fløtesaus til.

Her steker jeg karbonadene ganske kort, og trekker dem i sausen til de er rosa i midten for at det skal bli saftigst mulig. Jeg liker å bruke brødrasp eller brødkrum i kjøttblandingen, ikke så mye for å binde eller øke volument som for å gi en myk og fin konsistens til karbonadene.

Lagret av 112 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg elgkjøttdeig, nykvernet
  • 1 dl brødrasp
  • 1 stk egg
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • smør, til steking
  • tyttebærsyltetøy, til servering
  • grønnsaker, kokte, til servering
  • poteter, kokte, til servering

brun saus

  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 6 dl kjøttkraft
  • 2 dl fløte
  • einebær, lett knuste
  • 30 g brunost, eller mer
  • 2 ss tyttebær
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg elgkjøttdeig, nykvernet
  • 1 dl brødrasp
  • 1 stk egg
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • smør, til steking
  • tyttebærsyltetøy, til servering
  • grønnsaker, kokte, til servering
  • poteter, kokte, til servering

brun saus

  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 6 dl kjøttkraft
  • 2 dl fløte
  • einebær, lett knuste
  • 30 g brunost, eller mer
  • 2 ss tyttebær
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Dypp hendene i kaldt vann og form kaker med hendene. Stek i smør i en vid gryte over middels varme til de er fint brunet på alle kanter, men fortsatt rå i midten. Overfør til en tallerken mens du lager sausen.
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Dypp hendene i kaldt vann og form kaker med hendene. Stek i smør i en vid gryte over middels varme til de er fint brunet på alle kanter, men fortsatt rå i midten. Overfør til en tallerken mens du lager sausen.
Ha 1 spiseskje smør i gryten og la det smelte og forsiktig brunes mens du skraper opp alt som har festet seg i bunen av gryta under stekingen av kjøttet. Lag en brun jevning ved å tilsette hvetemel og blande godt. La surre under omrøring til blandingen blir brun og gir fra seg en litt nøtteaktig lukt. Den skal være ganske dype i fargen, men pass på at det ikke brenner seg.
Ha 1 spiseskje smør i gryten og la det smelte og forsiktig brunes mens du skraper opp alt som har festet seg i bunen av gryta under stekingen av kjøttet. Lag en brun jevning ved å tilsette hvetemel og blande godt. La surre under omrøring til blandingen blir brun og gir fra seg en litt nøtteaktig lukt. Den skal være ganske dype i fargen, men pass på at det ikke brenner seg.
Spe jevningen med kraften, litt etter litt så det ikke blir klumper. Visp godt mellom hver skvulp, sånn at alle klumpene røres ut. Fortsett til all kraften er i gryta. Tilsett fløte og einebær og kok inn til sausen begynner å tykne. Rør inn brunosten og smak til med salt og pepper.
Spe jevningen med kraften, litt etter litt så det ikke blir klumper. Visp godt mellom hver skvulp, sånn at alle klumpene røres ut. Fortsett til all kraften er i gryta. Tilsett fløte og einebær og kok inn til sausen begynner å tykne. Rør inn brunosten og smak til med salt og pepper.
Når smaken og konsistensen på sausen sitter, ha karbonadene tilbake i gryta og la dem trekke i omtrent 10 minutter på middels varme til de er nesten gjennomkokt, men fortsatt litt rosa inni. Vend på karbonadene underveis hvis de ikke er helt dekket av saus.
Når smaken og konsistensen på sausen sitter, ha karbonadene tilbake i gryta og la dem trekke i omtrent 10 minutter på middels varme til de er nesten gjennomkokt, men fortsatt litt rosa inni. Vend på karbonadene underveis hvis de ikke er helt dekket av saus.
Server med rørte tyttebær, kokte grønnsaker og poteter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Dypp hendene i kaldt vann og form kaker med hendene. Stek i smør i en vid gryte over middels varme til de er fint brunet på alle kanter, men fortsatt rå i midten. Overfør til en tallerken mens du lager sausen.
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Dypp hendene i kaldt vann og form kaker med hendene. Stek i smør i en vid gryte over middels varme til de er fint brunet på alle kanter, men fortsatt rå i midten. Overfør til en tallerken mens du lager sausen.
Ha 1 spiseskje smør i gryten og la det smelte og forsiktig brunes mens du skraper opp alt som har festet seg i bunen av gryta under stekingen av kjøttet. Lag en brun jevning ved å tilsette hvetemel og blande godt. La surre under omrøring til blandingen blir brun og gir fra seg en litt nøtteaktig lukt. Den skal være ganske dype i fargen, men pass på at det ikke brenner seg.
Ha 1 spiseskje smør i gryten og la det smelte og forsiktig brunes mens du skraper opp alt som har festet seg i bunen av gryta under stekingen av kjøttet. Lag en brun jevning ved å tilsette hvetemel og blande godt. La surre under omrøring til blandingen blir brun og gir fra seg en litt nøtteaktig lukt. Den skal være ganske dype i fargen, men pass på at det ikke brenner seg.
Spe jevningen med kraften, litt etter litt så det ikke blir klumper. Visp godt mellom hver skvulp, sånn at alle klumpene røres ut. Fortsett til all kraften er i gryta. Tilsett fløte og einebær og kok inn til sausen begynner å tykne. Rør inn brunosten og smak til med salt og pepper.
Spe jevningen med kraften, litt etter litt så det ikke blir klumper. Visp godt mellom hver skvulp, sånn at alle klumpene røres ut. Fortsett til all kraften er i gryta. Tilsett fløte og einebær og kok inn til sausen begynner å tykne. Rør inn brunosten og smak til med salt og pepper.
Når smaken og konsistensen på sausen sitter, ha karbonadene tilbake i gryta og la dem trekke i omtrent 10 minutter på middels varme til de er nesten gjennomkokt, men fortsatt litt rosa inni. Vend på karbonadene underveis hvis de ikke er helt dekket av saus.
Når smaken og konsistensen på sausen sitter, ha karbonadene tilbake i gryta og la dem trekke i omtrent 10 minutter på middels varme til de er nesten gjennomkokt, men fortsatt litt rosa inni. Vend på karbonadene underveis hvis de ikke er helt dekket av saus.
Server med rørte tyttebær, kokte grønnsaker og poteter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?