Porchetta - italiensk ribberull
Hva med å begi seg ut på en porchetta, altså en italiensk ribberull, som en variasjon til den klassiske juleribba? Porchetta fylles med en krydderblanding av pepper, fennikel, appelsinskall, chili, hvitløk og urter som rosmarin, timian og salvie - før den rulles og stekes. Har du lyst har du lov til å fylle den med noe annet godt også.
I tillegg til den nevnte krydderblanding kan du gjerne gni porchetta-en inn med en skvett søt vin - vin santo. Ribberullen er like god kald som varm, og funker helt suverent skåret i tynne skiver som fyll i en foccacia-sandwich med god sennep og karamellisert løk. Denne kan virkelig anbefales!
Tips: Porchetta-en kan med fordel klargjøres en dag eller to i forveien slik at alle smakene får satt seg skikkelig.
Hva med å begi seg ut på en porchetta, altså en italiensk ribberull, som en variasjon til den klassiske juleribba? Porchetta fylles med en krydderblanding av pepper, fennikel, appelsinskall, chili, hvitløk og urter som rosmarin, timian og salvie - før den rulles og stekes. Har du lyst har du lov til å fylle den med noe annet godt også.
I tillegg til den nevnte krydderblanding kan du gjerne gni porchetta-en inn med en skvett søt vin - vin santo. Ribberullen er like god kald som varm, og funker helt suverent skåret i tynne skiver som fyll i en foccacia-sandwich med god sennep og karamellisert løk. Denne kan virkelig anbefales!
Tips: Porchetta-en kan med fordel klargjøres en dag eller to i forveien slik at alle smakene får satt seg skikkelig.
- 3 kg tynnribbe, jevn og fin
- olivenolje
- salt
- vann, eller vin eller frisk eplemost
Kryddermiks
- 1 ss hel sort pepper
- 1 ss fennikelfrø
- 2 ss flaksalt
- 1 ss appelsinskall, revet
- 0.5 ts tørket chili, knust
- 3 - 4 ss rosmarin, hakket og frisk
- 2 ss salvieblader, hakket
- 2 ss timian, hakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
Stekte parmesanpoteter
- 600 - 700 g poteter
- 1 dl parmesan, finrevet
- 3 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- persille, hakket
- salt
Karamellisert løk
- 3 - 4 stk løk
- smør, og olje, til steking
- sukker
- salt
- 3 kg tynnribbe, jevn og fin
- olivenolje
- salt
- vann, eller vin eller frisk eplemost
Kryddermiks
- 1 ss hel sort pepper
- 1 ss fennikelfrø
- 2 ss flaksalt
- 1 ss appelsinskall, revet
- 0.5 ts tørket chili, knust
- 3 - 4 ss rosmarin, hakket og frisk
- 2 ss salvieblader, hakket
- 2 ss timian, hakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
Stekte parmesanpoteter
- 600 - 700 g poteter
- 1 dl parmesan, finrevet
- 3 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- persille, hakket
- salt
Karamellisert løk
- 3 - 4 stk løk
- smør, og olje, til steking
- sukker
- salt
Kryddermiks
Porchetta
Stekte parmesanpoteter
Karamellisert løk
