Souvlaki - greske grillspyd
Svinenakke, salat og pannebrød. Her kommer en vri på den greske grillretten souvlaki. Svinenakke marinert over natten og hjemmelaget pannebrød krever litt planlegging, men resultatet smaker helt nydelig.
Server det grillede kjøttet på varme pannebrød med salat og ekstra tilbehør som hummus og/eller tzatziki.
Tips! Kløftepoteter er supert som ekstra tilbehør!
Svinenakke, salat og pannebrød. Her kommer en vri på den greske grillretten souvlaki. Svinenakke marinert over natten og hjemmelaget pannebrød krever litt planlegging, men resultatet smaker helt nydelig.
Server det grillede kjøttet på varme pannebrød med salat og ekstra tilbehør som hummus og/eller tzatziki.
Tips! Kløftepoteter er supert som ekstra tilbehør!
- 1.2 kg svinenakke
- 4 stk hvitløksfedd
- 4 ss olivenolje
- 0.5 stk sitron
- 2 ss oregano, frisk og hakket eller 4ts tørket
- 2 ss mynte, frisk og hakket
- 1 ss timian, frisk og hakket eller 2 ts tørket
- 1 ts fennikelfrø
- salt
- kvernet pepper
- tørket chili
Pannebrød
- 25 g fersk gjær
- 3.5 dl vann, lunkent
- 500 g hvetemel
- 1 ss sukker
- 1.5 ts salt
- 2 ss olivenolje, + litt ekstra
Salat
- rødløk
- tomater
- agurk
- chili, rød eller grønn
- fetaost
- persille
- olivenolje
- rødvinseddik
- salt
- kvernet pepper
Ekstra tilbehør
- hummus
- tzatziki
- 1.2 kg svinenakke
- 4 stk hvitløksfedd
- 4 ss olivenolje
- 0.5 stk sitron
- 2 ss oregano, frisk og hakket eller 4ts tørket
- 2 ss mynte, frisk og hakket
- 1 ss timian, frisk og hakket eller 2 ts tørket
- 1 ts fennikelfrø
- salt
- kvernet pepper
- tørket chili
Pannebrød
- 25 g fersk gjær
- 3.5 dl vann, lunkent
- 500 g hvetemel
- 1 ss sukker
- 1.5 ts salt
- 2 ss olivenolje, + litt ekstra
Salat
- rødløk
- tomater
- agurk
- chili, rød eller grønn
- fetaost
- persille
- olivenolje
- rødvinseddik
- salt
- kvernet pepper
Ekstra tilbehør
- hummus
- tzatziki
Grillspyd
Pannebrød
Salat
Servering
