Svinefilet marinert med kinesisk BBQ-saus
Indrefilet av svin er en annen favoritt hos mange. Char siu, også kjent som kinesisk BBQ-marinade, gjør at det marinerte svinekjøttet glinser, blir velsmakende og eksotisk. Retten kan gjerne lages på grillen, men husk at dette magert kjøtt som ikke bør utsettes for overdreven lang grilltid.
Tips! Fordi det er mye sukker i marinaden må du være ekstra påpasselig med temperaturen på grillen. Sukker svir seg fort – og det ønsker vi ikke. Stekeskorpen skal bli karamellisert, ikke brent. Indrefilet kan byttes ut med tykke skiver svinenakke, men husk at svinenakken trenger litt lenger tid på grillen (også avhengig av tykkelsen på skivene).
Indrefilet av svin er en annen favoritt hos mange. Char siu, også kjent som kinesisk BBQ-marinade, gjør at det marinerte svinekjøttet glinser, blir velsmakende og eksotisk. Retten kan gjerne lages på grillen, men husk at dette magert kjøtt som ikke bør utsettes for overdreven lang grilltid.
Tips! Fordi det er mye sukker i marinaden må du være ekstra påpasselig med temperaturen på grillen. Sukker svir seg fort – og det ønsker vi ikke. Stekeskorpen skal bli karamellisert, ikke brent. Indrefilet kan byttes ut med tykke skiver svinenakke, men husk at svinenakken trenger litt lenger tid på grillen (også avhengig av tykkelsen på skivene).
Ingredienser
- 1.5 kg svinefilet
- 600 g brokkolini, eller brokkoli
- nøytral olje
- sesamolje
- sesamfrø
- salt
- ris, nudler eller potetsalat til servering
Marinade
- 0.5 dl sukker
- 1 ts salt
- 1 ts kinesisk five spice-krydder
- 0.25 ts hvit pepper, malt
- 1 ts sesamolje
- 1 ss riseddik, eller balsamico
- 1 ss hoisinsaus
- 2 ss honning, flytende
- 2 stk hvitløksfedd, revet
- konditorfarge, rød, kan sløyfes
Slik gjør du:
- 1.5 kg svinefilet
- 600 g brokkolini, eller brokkoli
- nøytral olje
- sesamolje
- sesamfrø
- salt
- ris, nudler eller potetsalat til servering
Marinade
- 0.5 dl sukker
- 1 ts salt
- 1 ts kinesisk five spice-krydder
- 0.25 ts hvit pepper, malt
- 1 ts sesamolje
- 1 ss riseddik, eller balsamico
- 1 ss hoisinsaus
- 2 ss honning, flytende
- 2 stk hvitløksfedd, revet
- konditorfarge, rød, kan sløyfes
Slik lager du marinert svinefilet à la Char siu
