Tykke skiver av svinenakke er både supersaftig, enkelt og knallgodt på grillen. Ikke er det spesielt tidkrevende heller, men god tid til marinering kan vi gjerne unne oss, og den prosessen kan du med fordel begynne på dagen i forveien.
Tykke skiver av svinenakke er både supersaftig, enkelt og knallgodt på grillen. Ikke er det spesielt tidkrevende heller, men god tid til marinering kan vi gjerne unne oss, og den prosessen kan du med fordel begynne på dagen i forveien.
friske urter, gressløk, persille, basilikum, kjørvel eller estragon
jalapeño
nøytral olje
Kefirdressing
4 ss kefir
2 ss majones
1 ss olivenolje
0.5 stk hvitløksfedd, finhakket eller revet
sitronsaft, eller limesaft, noen dråper
salt
kvernet pepper
gressløk, hakket
Limemarinert rødløk
1 stk rødløk, stor
3 ss limesaft
1.5 ss sukker
salt, en god klype
Mariner løken. Finsnitt rødløken og bland den sammen med limesaft, sukker og salt. La løken marinere mens du tilbereder resten.
Gni kjøttet inn med krydderblanding (bare salt og pepper er også et alternativ). Pensle ev med noen dråper nøytral olje (eller pensle grillen med litt olje). Grill kotelettene først over høy varme til de får fin farge på begge sider. Flytt de over på en kjøligere del av grillen og grill videre i cirka 8 -15 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene. Husk å la kjøttet hvile i noen minutter før servering.
Grill maiskolbene møre og gylne, og skjær maiskornene fra kolben. Rens og finsnitt vårløk og salat.
Visp sammen kefir, majones, olivenolje og hvitløk til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og bland til slutt inn hakket gressløk.
Bland mais, vårløk, salat, ost, urter og litt finsnittet jalapeno. Vend salaten med dressingen (eller server dressingen ved siden av).
Del kjøttet i tykke skiver og server med grillet maissalat og marinert rødløk.
Tips! Som ekstra tilbehør passer det fint med grillede nypoteter.
Bon appetit!
Mariner løken. Finsnitt rødløken og bland den sammen med limesaft, sukker og salt. La løken marinere mens du tilbereder resten.
Gni kjøttet inn med krydderblanding (bare salt og pepper er også et alternativ). Pensle ev med noen dråper nøytral olje (eller pensle grillen med litt olje). Grill kotelettene først over høy varme til de får fin farge på begge sider. Flytt de over på en kjøligere del av grillen og grill videre i cirka 8 -15 minutter, avhengig av tykkelsen på skivene. Husk å la kjøttet hvile i noen minutter før servering.
Grill maiskolbene møre og gylne, og skjær maiskornene fra kolben. Rens og finsnitt vårløk og salat.
Visp sammen kefir, majones, olivenolje og hvitløk til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og bland til slutt inn hakket gressløk.
Bland mais, vårløk, salat, ost, urter og litt finsnittet jalapeno. Vend salaten med dressingen (eller server dressingen ved siden av).
Del kjøttet i tykke skiver og server med grillet maissalat og marinert rødløk.
Tips! Som ekstra tilbehør passer det fint med grillede nypoteter.