Carnitas
Denne oppskriften er så enkel at den nesten lager seg selv. Du slenger bare alt oppi en gryte og lar det stå i ovnen i flere timer. Ordet carnitas betyr småkjøtt og det er jo nettopp det nakkekotelettene blir når du river dem fra hverandre etter at de har kokt lenge, skriver Kristoffer Kaayne Kaalsaas i kokeboken "Sånn her lager du..." som denne oppskriften er hentet fra.
Denne oppskriften er så enkel at den nesten lager seg selv. Du slenger bare alt oppi en gryte og lar det stå i ovnen i flere timer. Ordet carnitas betyr småkjøtt og det er jo nettopp det nakkekotelettene blir når du river dem fra hverandre etter at de har kokt lenge, skriver Kristoffer Kaayne Kaalsaas i kokeboken "Sånn her lager du..." som denne oppskriften er hentet fra.
Ingredienser
- 4 stykker nakkekoteletter
- 4 - 5 fedd hvitløk, knuste
- 1 stk gul løk, delt i fire båter
- 2 dl Coca-Cola, eller annen cola med sukker
- 2 dl appelsinjuice
- 1 ts salt
- 1 stk laurbærblad
- 1 stk lime, saften
- 0.5 ts pepper
- 2 ts oregano
- 2 ts spisskummen
Slik gjør du:
- 4 stykker nakkekoteletter
- 4 - 5 fedd hvitløk, knuste
- 1 stk gul løk, delt i fire båter
- 2 dl Coca-Cola, eller annen cola med sukker
- 2 dl appelsinjuice
- 1 ts salt
- 1 stk laurbærblad
- 1 stk lime, saften
- 0.5 ts pepper
- 2 ts oregano
- 2 ts spisskummen
