Til hovedinnhold

Carnitas

6 h 30 min

Denne oppskriften er så enkel at den nesten lager seg selv. Du slenger bare alt oppi en gryte og lar det stå i ovnen i flere timer. Ordet carnitas betyr småkjøtt og det er jo nettopp det nakkekotelettene blir når du river dem fra hverandre etter at de har kokt lenge, skriver Kristoffer Kaayne Kaalsaas i kokeboken "Sånn her lager du..." som denne oppskriften er hentet fra.

Lagret av 2539 brukere
Kaaynes carnitas

Denne oppskriften er så enkel at den nesten lager seg selv. Du slenger bare alt oppi en gryte og lar det stå i ovnen i flere timer. Ordet carnitas betyr småkjøtt og det er jo nettopp det nakkekotelettene blir når du river dem fra hverandre etter at de har kokt lenge, skriver Kristoffer Kaayne Kaalsaas i kokeboken "Sånn her lager du..." som denne oppskriften er hentet fra.

Lagret av 2539 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker nakkekoteletter
  • 4 - 5 fedd hvitløk, knuste
  • 1 stk gul løk, delt i fire båter
  • 2 dl Coca-Cola, eller annen cola med sukker
  • 2 dl appelsinjuice
  • 1 ts salt
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stk lime, saften
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ts oregano
  • 2 ts spisskummen

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker nakkekoteletter
  • 4 - 5 fedd hvitløk, knuste
  • 1 stk gul løk, delt i fire båter
  • 2 dl Coca-Cola, eller annen cola med sukker
  • 2 dl appelsinjuice
  • 1 ts salt
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stk lime, saften
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ts oregano
  • 2 ts spisskummen
Sett ovnen på 120 grader, over og undervarme. Skyll kjøttet godt under kaldt, rennende vann for å unngå beinbiter i tacoen. Det kan hende noen av beinbitene, også de mindre, må plukkes fra kjøttet.
Ha kjøttet og resten av ingrediensene i en gryte og la stå i ovnen i 5-6 timer. "Shit så lenge?" Ja du vil at kjøttet skal dette av beinet og godgjøre seg i marinaden.
Ta kjøttet ut av gryta og legg det over på et stekebrett med bakepapir. Del opp kjøttet, og spre det utover bakepapiret og hell over litt av krafta fra gryta.
Sett stekebrettet inn i ovnen igjen. Denne gangen med grillelementet på og termostaten på omtrent 250 grader. La stå i omtrent 7 minutter, eller til det ser godt stekt ut.
Smør guacamole på en liten tortilla, og legg på kjøttet. Topp med en god salsa og gjerne litt sriracha eller annen hot sauce.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 120 grader, over og undervarme. Skyll kjøttet godt under kaldt, rennende vann for å unngå beinbiter i tacoen. Det kan hende noen av beinbitene, også de mindre, må plukkes fra kjøttet.
Ha kjøttet og resten av ingrediensene i en gryte og la stå i ovnen i 5-6 timer. "Shit så lenge?" Ja du vil at kjøttet skal dette av beinet og godgjøre seg i marinaden.
Ta kjøttet ut av gryta og legg det over på et stekebrett med bakepapir. Del opp kjøttet, og spre det utover bakepapiret og hell over litt av krafta fra gryta.
Sett stekebrettet inn i ovnen igjen. Denne gangen med grillelementet på og termostaten på omtrent 250 grader. La stå i omtrent 7 minutter, eller til det ser godt stekt ut.
Smør guacamole på en liten tortilla, og legg på kjøttet. Topp med en god salsa og gjerne litt sriracha eller annen hot sauce.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?