Svinestek med surkål, varme epler og brun saus
Svinestek kan by på utfordringer, så gå for en med tydelige innslag av fettmarmorering, og du er allerede på riktig vei. Svor eller ikke er jo smak og behag, for meg blir det soleklart svor. Og tilfredstillelsen er like stor hver gang den velvillig blåser seg opp, gyllen og sprø. Med hjemmelaget surkål og varme epler blir det nesten en mini-julaften på forskudd. Du skal heller ikke undervurdere gleden over brun saus og kokte poteter. Det har noe veldig trygt og fint over seg.
Bruk gjerne stekesjyen fra svinesteken i sausen. Fjern eventuelt en del av fettet - det kan du ha i surkålen, steke eplene i, vende potetene i og så videre. Hvitløken som har fått steke med er nå helt bløt og karamellisert, den er super å klemme ut av skallet sitt og mose rett i sausen.
Svinestek kan by på utfordringer, så gå for en med tydelige innslag av fettmarmorering, og du er allerede på riktig vei. Svor eller ikke er jo smak og behag, for meg blir det soleklart svor. Og tilfredstillelsen er like stor hver gang den velvillig blåser seg opp, gyllen og sprø. Med hjemmelaget surkål og varme epler blir det nesten en mini-julaften på forskudd. Du skal heller ikke undervurdere gleden over brun saus og kokte poteter. Det har noe veldig trygt og fint over seg.
Bruk gjerne stekesjyen fra svinesteken i sausen. Fjern eventuelt en del av fettet - det kan du ha i surkålen, steke eplene i, vende potetene i og så videre. Hvitløken som har fått steke med er nå helt bløt og karamellisert, den er super å klemme ut av skallet sitt og mose rett i sausen.
Svinestek
- 1.5 kg svinestek, med svor
- salt og kvernet pepper
- olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 1 kvast rosmarin, frisk
Surkål
- 1 stk kål, lite/mellomstort hode
- 1.5 ss karve
- 1.5 ts salt
- 0.5 ts pepper, grovkvernet, sort
- 3 dl kjøttkraft, mild
- 3 ss sukker
- 3 ss eddik 7%
Brun saus
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 6 dl kraft, brunt/buljong
- 2 ts dijonsennep, (kan sløyfes)
- 2 dråpe worcestershiresaus
- salt og kvernet pepper
Varme epler
- 4 stykker eple
- 2 ss smør
- 1 ss honning, flytende
Ekstra tilbehør
- poteter, kokte
- rørte tyttebær
- persille, hakket, til pynt
Svinestek
- 1.5 kg svinestek, med svor
- salt og kvernet pepper
- olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 1 kvast rosmarin, frisk
Surkål
- 1 stk kål, lite/mellomstort hode
- 1.5 ss karve
- 1.5 ts salt
- 0.5 ts pepper, grovkvernet, sort
- 3 dl kjøttkraft, mild
- 3 ss sukker
- 3 ss eddik 7%
Brun saus
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 6 dl kraft, brunt/buljong
- 2 ts dijonsennep, (kan sløyfes)
- 2 dråpe worcestershiresaus
- salt og kvernet pepper
Varme epler
- 4 stykker eple
- 2 ss smør
- 1 ss honning, flytende
Ekstra tilbehør
- poteter, kokte
- rørte tyttebær
- persille, hakket, til pynt
Surkål
Brun saus
Varme epler
Servering
