Porchettasandwich med gremolata og hvitløksmajones

60 min

Porchettasandwich med gremolata og hvitløksmajones er en sandwich du neppe vil glemme! Bruk en ferdigrullet porchetta. Du kan også bruke et stykke tynnribbe eller buklist uten bein, krydret på kjøttsiden med hakket salvie, persille og rosmarin, salt og pepper. Kjøttet rulles deretter og bindes sammen med mathyssing med svoren på utsiden. 

Oppskriften er det Helle Øder Valebrokk som står bak.

137 har lagret denne
Porchettasandwich med gremolata og hvitløksmajones
Foto: Helle Øder Valebrokk

Porchettasandwich med gremolata og hvitløksmajones er en sandwich du neppe vil glemme! Bruk en ferdigrullet porchetta. Du kan også bruke et stykke tynnribbe eller buklist uten bein, krydret på kjøttsiden med hakket salvie, persille og rosmarin, salt og pepper. Kjøttet rulles deretter og bindes sammen med mathyssing med svoren på utsiden. 

Oppskriften er det Helle Øder Valebrokk som står bak.

137 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk porchetta
  • landbrød
  • ruccolasalat

Gremolata

  • 1 dl persille, finhakket
  • 1 stk sitron, vasket godt
  • 1 fedd hvitløk

Hvitløksmajones

  • 0.5 ts flaksalt
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 stk egg
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl solsikkeolje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk porchetta
  • landbrød
  • ruccolasalat

Gremolata

  • 1 dl persille, finhakket
  • 1 stk sitron, vasket godt
  • 1 fedd hvitløk

Hvitløksmajones

  • 0.5 ts flaksalt
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 stk egg
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl solsikkeolje
Legg porchettaen på indirekte varme på grillen. Der skal den ligge til kjernetemperaturen er 68 grader.
Snu porchettaen underveis. La hvile før du skjærer av hyssing og skjærer den i cirka 2 cm skiver.
Lag gremolata. Finhakk persille og hvitløk. Finriv skall av en sitron og bland sammen.
Lag så hvitløksmajones. Ha sennep, egg (plomme og hvite), salt, hvitløk og sitronsaft i en beholder. Bland med stavmikser og spe med oljen til majonesen er tykk. Størrelsen på egget betyr mye for hvor mye olje du må tilsette.
Rist skiver av landbrød på grillen.
Smør to av skivene med hvitløksmajones. Legg på en skive nygrillet porchetta og noen rucolablader.
Dryss over litt gremolata og topp med mer ruccola før du legger på en skive landbrød. Spis som sandwich.
woman cooking

Bon appetit!

Legg porchettaen på indirekte varme på grillen. Der skal den ligge til kjernetemperaturen er 68 grader.
Snu porchettaen underveis. La hvile før du skjærer av hyssing og skjærer den i cirka 2 cm skiver.
Lag gremolata. Finhakk persille og hvitløk. Finriv skall av en sitron og bland sammen.
Lag så hvitløksmajones. Ha sennep, egg (plomme og hvite), salt, hvitløk og sitronsaft i en beholder. Bland med stavmikser og spe med oljen til majonesen er tykk. Størrelsen på egget betyr mye for hvor mye olje du må tilsette.
Rist skiver av landbrød på grillen.
Smør to av skivene med hvitløksmajones. Legg på en skive nygrillet porchetta og noen rucolablader.
Dryss over litt gremolata og topp med mer ruccola før du legger på en skive landbrød. Spis som sandwich.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?