Sennepsglasert juleskinke
Sennepsglasert juleskinke er både godt og lekkert. Og her er det selvsagt lov å bruke en ferdigkokt skinke under glasuren, sånn for enkelhetens skyld. Glaseringen består av blant annet sennep, brunt sukker, honning og loffsmuler, og gir ekstra god smak til årets juleskinke.
Server juleskinken lun til middag med godt tilbehør, eller kald som en del av et koldtbord.
Sennepsglasert juleskinke er både godt og lekkert. Og her er det selvsagt lov å bruke en ferdigkokt skinke under glasuren, sånn for enkelhetens skyld. Glaseringen består av blant annet sennep, brunt sukker, honning og loffsmuler, og gir ekstra god smak til årets juleskinke.
Server juleskinken lun til middag med godt tilbehør, eller kald som en del av et koldtbord.
- 1 stk skinke, 1,5 - 2kg, lettsaltet og røkt
- persille, eller andre urter, hakket til pynt
- appelsinskall, revet til pynt
Glasur
- 1 dl sennep, gjerne fin og grov dijonsennep
- 1 dl brunt sukker
- 0.5 dl honning
- 1.5 dl loffsmuler
- 0.5 ts malt nellik
- 0.25 ts malt ingefær
- 1 ts appelsinskall, finrevet
- 1 stk skinke, 1,5 - 2kg, lettsaltet og røkt
- persille, eller andre urter, hakket til pynt
- appelsinskall, revet til pynt
Glasur
- 1 dl sennep, gjerne fin og grov dijonsennep
- 1 dl brunt sukker
- 0.5 dl honning
- 1.5 dl loffsmuler
- 0.5 ts malt nellik
- 0.25 ts malt ingefær
- 1 ts appelsinskall, finrevet
