Krydret ribbe med hvitløk
Krydret ribbe med hvitløk er perfekt for deg som har lyst på en litt ny vri på julemiddagen. Denne krydderstekte ribba har blitt gnidd godt inn med en krydderblanding med fennikelfrø, koriander, chili, kinesisk five spice og gode mengder hvitløk. Litt ekstra grønnsaker, rosmarin og stjerneanis i langpannen gjør susen for ribbesausen.
Den krydrede ribba kan gjerne stekes ved lavere temperatur, men da må steketiden forlenges. Jo lavere temperatur, jo lengre steketid.
Merk: Marinering er ikke medregnet i tidsbruken.
Krydret ribbe med hvitløk er perfekt for deg som har lyst på en litt ny vri på julemiddagen. Denne krydderstekte ribba har blitt gnidd godt inn med en krydderblanding med fennikelfrø, koriander, chili, kinesisk five spice og gode mengder hvitløk. Litt ekstra grønnsaker, rosmarin og stjerneanis i langpannen gjør susen for ribbesausen.
Den krydrede ribba kan gjerne stekes ved lavere temperatur, men da må steketiden forlenges. Jo lavere temperatur, jo lengre steketid.
Merk: Marinering er ikke medregnet i tidsbruken.
Ingredienser
- 3 kg tynnribbe
- 2 ts fennikelfrø
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts kinesisk five spice-krydder
- 1 ts chiliflak
- 2 ss flaksalt
- 2 ts hel sort pepper
- 4 fedd hvitløk
- 4 ss olivenolje
Til steking
- 1 stk hvitløk
- 1 bit purreløk
- 2 - 3 stk sjalottløk
- 1 stk gulrot
- 1 kvast rosmarin, eller salvie
- 2 - 3 stk stjerneanis
Slik gjør du:
- 3 kg tynnribbe
- 2 ts fennikelfrø
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts kinesisk five spice-krydder
- 1 ts chiliflak
- 2 ss flaksalt
- 2 ts hel sort pepper
- 4 fedd hvitløk
- 4 ss olivenolje
Til steking
- 1 stk hvitløk
- 1 bit purreløk
- 2 - 3 stk sjalottløk
- 1 stk gulrot
- 1 kvast rosmarin, eller salvie
- 2 - 3 stk stjerneanis
Tips til sjy
Hvis du ønsker en tykkere saus kan du jevne sjyen med litt maisenna eller hvetemel som du rører ut med litt av ribbefettet - bruk like deler mel og ribbefett/eventuelt smør. Mengden varierer i forhold til hvor mye sjy du har.
Kok opp sjyen og rør inn maisenna eller mel/fett jevning til sausen har fått ønsket konsistens. La sausen få et skikkelig oppkok før servering. Jevner du med hvetemel er det fint om sausen får småkoke i 5 minutter, slik at «melsmaken» forsvinner.
Forslag til servering

Bon appetit!
Tips til sjy
Hvis du ønsker en tykkere saus kan du jevne sjyen med litt maisenna eller hvetemel som du rører ut med litt av ribbefettet - bruk like deler mel og ribbefett/eventuelt smør. Mengden varierer i forhold til hvor mye sjy du har.
Kok opp sjyen og rør inn maisenna eller mel/fett jevning til sausen har fått ønsket konsistens. La sausen få et skikkelig oppkok før servering. Jevner du med hvetemel er det fint om sausen får småkoke i 5 minutter, slik at «melsmaken» forsvinner.