Svinekjøtt i sursøt saus
Svinekjøtt i sursøt saus er en klassisk, kinesisk rett som helt fint kan lages hjemme. Her er det fullt mulig å tilpasse litt etter hva du liker og hvilke råvarer du har liggende. I denne oppskriften er kjøttet stekt i stekepanne i olje i stedet for å bli fritert, men du kan selvfølgelig fritere det hvis du foretrekker det. Bruk gjerne mer eller andre grønnsaker som squash, gulrot, sukkererter og vannkastanjer. Tiden er ikke medregnet marinering. Dette tar minst 3 timer.
Svinekjøtt i sursøt saus er en klassisk, kinesisk rett som helt fint kan lages hjemme. Her er det fullt mulig å tilpasse litt etter hva du liker og hvilke råvarer du har liggende. I denne oppskriften er kjøttet stekt i stekepanne i olje i stedet for å bli fritert, men du kan selvfølgelig fritere det hvis du foretrekker det. Bruk gjerne mer eller andre grønnsaker som squash, gulrot, sukkererter og vannkastanjer. Tiden er ikke medregnet marinering. Dette tar minst 3 timer.
- 600 g svinenakke
- 2 ss lys soyasaus
- 0.25 ts bakepulver
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk gul paprika
- 1 stk rød paprika
- 1 stk løk
- 0.25 stk ananas
- 2 stykker vårløk
- 2 stykker egg
- 2 dl mel
- olje, nøytral, til steking
- ris, kokt, til servering
Saus
- 0.75 dl ketchup
- 0.5 dl eddik 7%
- 0.5 dl sukker
- 0.5 dl ananasjuice
- 0.5 dl vann
- 1 ss lys soyasaus
- 1 ss maisenna
- 600 g svinenakke
- 2 ss lys soyasaus
- 0.25 ts bakepulver
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk gul paprika
- 1 stk rød paprika
- 1 stk løk
- 0.25 stk ananas
- 2 stykker vårløk
- 2 stykker egg
- 2 dl mel
- olje, nøytral, til steking
- ris, kokt, til servering
Saus
- 0.75 dl ketchup
- 0.5 dl eddik 7%
- 0.5 dl sukker
- 0.5 dl ananasjuice
- 0.5 dl vann
- 1 ss lys soyasaus
- 1 ss maisenna
