Svinekjøtt i sursøt saus

45 min

Svinekjøtt i sursøt saus er en klassisk, kinesisk rett som helt fint kan lages hjemme. Her er det fullt mulig å tilpasse litt etter hva du liker og hvilke råvarer du har liggende. I denne oppskriften er kjøttet stekt i stekepanne i olje i stedet for å bli fritert, men du kan selvfølgelig fritere det hvis du foretrekker det. Bruk gjerne mer eller andre grønnsaker som squash, gulrot, sukkererter og vannkastanjer. Tiden er ikke medregnet marinering. Dette tar minst 3 timer.

2693 har lagret denne
Svinekjøtt i sursøt saus

Svinekjøtt i sursøt saus er en klassisk, kinesisk rett som helt fint kan lages hjemme. Her er det fullt mulig å tilpasse litt etter hva du liker og hvilke råvarer du har liggende. I denne oppskriften er kjøttet stekt i stekepanne i olje i stedet for å bli fritert, men du kan selvfølgelig fritere det hvis du foretrekker det. Bruk gjerne mer eller andre grønnsaker som squash, gulrot, sukkererter og vannkastanjer. Tiden er ikke medregnet marinering. Dette tar minst 3 timer.

2693 har lagret denne
4
porsjoner
  • 600 g svinenakke
  • 2 ss lys soyasaus
  • 0.25 ts bakepulver
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 0.25 stk ananas
  • 2 stykker vårløk
  • 2 stykker egg
  • 2 dl mel
  • olje, nøytral, til steking
  • ris, kokt, til servering

Saus

  • 0.75 dl ketchup
  • 0.5 dl eddik 7%
  • 0.5 dl sukker
  • 0.5 dl ananasjuice
  • 0.5 dl vann
  • 1 ss lys soyasaus
  • 1 ss maisenna
Unngå at skjermen går i dvale
Skjær kjøttet i jevne biter, cirka 2 x 2 cm. Rør sammen soyasaus og bakepulver. Bland det godt sammen med kjøttet og la det marinere i minst 3 timer, gjerne natten over i kjøleskap.
Finhakk hvitløken. Rens og skjær paprika, løk og ananas i jevne biter. Del vårløken i grove biter.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen i en kasserolle. Kok under omrøring og la sausen småputre i et par minutter. Virker sausen for tykk, kan du tilsette en klunk vann eller ananasjuice.
Visp sammen eggene i en bolle og ha melet i en annen bolle. Vend først kjøttbitene i melet, så i egg og så tilbake i mel. Pass på så ikke kjøttbitene klistrer seg sammen.
Bruk en wok eller stekepanne med høye kanter. Tilsett en god skvett olje og stek bitene over middels høy varme til de blir sprø, gylne og gjennomstekte. Du må nok steke i to omganger, og kanskje også tilsette litt mer olje underveis.
Løft kjøttet over på kjøkkenpapir så lenge. Vask og varm pannen på nytt. Tilsett litt olje og ha i paprika og løk. Stek over middels høy varme under omrøring til grønnsakene er knapt møre, 3-4 minutter.
Bland inn vårløk og tilsett kjøtt og saus. Bland alt godt sammen og gi det et skikkelig oppkok. Serveres straks!
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?