Langtidsstekt ribbe
Denne måten å langtidssteke ribbe på er langsom, men overhodet ikke vanskelig. Skal julemiddagen være klar klokka fem, begynner dagen uhørt tidlig for kokken.
Resultatet blir altså så saftig og deilig og sprøtt at jeg ikke klarer å la være å fnise av lykke når jeg skjærer opp ribba. Kjøttet blir nærmest som «pulled pork» i konsistensen, og fettet minner mest om marsipan.
Når det kommer til saftig ribbe er det flere veier som fører til et vellykket resultat. Mitt beste råd er å velge en jevn, tykk og fyldig tynnribbe av god kvalitet, med et godt fettlag under svoren, og god fettmarmorering mellom kjøttlagene. Da er du langt på vei til å lykkes allerede.
Merk: Krydringen tar 1-3 dager.
Vil du heller lage klassisk ribbe? Oppskriften finner du her.
Denne måten å langtidssteke ribbe på er langsom, men overhodet ikke vanskelig. Skal julemiddagen være klar klokka fem, begynner dagen uhørt tidlig for kokken.
Resultatet blir altså så saftig og deilig og sprøtt at jeg ikke klarer å la være å fnise av lykke når jeg skjærer opp ribba. Kjøttet blir nærmest som «pulled pork» i konsistensen, og fettet minner mest om marsipan.
Når det kommer til saftig ribbe er det flere veier som fører til et vellykket resultat. Mitt beste råd er å velge en jevn, tykk og fyldig tynnribbe av god kvalitet, med et godt fettlag under svoren, og god fettmarmorering mellom kjøttlagene. Da er du langt på vei til å lykkes allerede.
Merk: Krydringen tar 1-3 dager.
Vil du heller lage klassisk ribbe? Oppskriften finner du her.
Ingredienser
- 3 kg tynnribbe
- salt og kvernet pepper
Sjysaus
- hvitløksfedd
- 2 stk sjalottløk, grovhakkede
- 1 stk gulrot
- purreløk
- rosmarin, noen kvaster, frisk
- timian, eller salvie
- stjerneanis, kan sløyfes
- 1 ss fennikelfrø, kan sløyfes
Slik gjør du:
- 3 kg tynnribbe
- salt og kvernet pepper
Sjysaus
- hvitløksfedd
- 2 stk sjalottløk, grovhakkede
- 1 stk gulrot
- purreløk
- rosmarin, noen kvaster, frisk
- timian, eller salvie
- stjerneanis, kan sløyfes
- 1 ss fennikelfrø, kan sløyfes
