Vietnamesiske kjøttboller

60 min

Vietnamesiskinspirerte kjøttboller kan anbefales når det eksotiske kaller. Milde, men likevel «spicy», med smak av hvitløk, ingefær, sitrongress, chili og koriander. Vendt i en blanding av søt chilisaus og hoisin, får disse runde herlighetene en ekstra glinsende og nærmest glasert overflate. Da er det bare å fylle på med nudler, sursøte grønnsaker, mynte, koriander og hakkede peanøtter.

792 har lagret denne
Vietnamesiske kjøttboller

Vietnamesiskinspirerte kjøttboller kan anbefales når det eksotiske kaller. Milde, men likevel «spicy», med smak av hvitløk, ingefær, sitrongress, chili og koriander. Vendt i en blanding av søt chilisaus og hoisin, får disse runde herlighetene en ekstra glinsende og nærmest glasert overflate. Da er det bare å fylle på med nudler, sursøte grønnsaker, mynte, koriander og hakkede peanøtter.

792 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 1 dl loffsmuler
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stk sitrongress
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss ingefær, finrevet frisk
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 stk lime, revet skall
  • 4 ss koriander, finhakket
  • olje, nøytral, til steking
  • 4 ss søt chilisaus
  • 1 ss hoisinsaus

Hurtigsyltede gulrøtter og reddiker

  • 0.5 dl eddik 7%
  • 0.5 dl sukker, finkornet
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss vann, varmt
  • 1 klype salt, stor
  • 2 stk gulrøtter
  • 200 g reddik, eller rettich

Til servering

  • risnudler, kokte
  • crispysalat
  • mynteblader, og/eller koriander
  • peanøtter, hakkede
  • rød chili, finsnittet
  • lime, båter
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 1 dl loffsmuler
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stk sitrongress
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss ingefær, finrevet frisk
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1 stk lime, revet skall
  • 4 ss koriander, finhakket
  • olje, nøytral, til steking
  • 4 ss søt chilisaus
  • 1 ss hoisinsaus

Hurtigsyltede gulrøtter og reddiker

  • 0.5 dl eddik 7%
  • 0.5 dl sukker, finkornet
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss vann, varmt
  • 1 klype salt, stor
  • 2 stk gulrøtter
  • 200 g reddik, eller rettich

Til servering

  • risnudler, kokte
  • crispysalat
  • mynteblader, og/eller koriander
  • peanøtter, hakkede
  • rød chili, finsnittet
  • lime, båter
Begynn med grønnsakene. Visp eddik, sukker, limesaft, fiskesaus, vann og salt samme i en bolle. Visp til alt sukkeret er oppløst. Rens og skjær gulrøttene i tynne strimler, skjær reddikene i tynne skiver (rettich kan skjæres i strimler som gulrøttene) og bland grønnsakene samme med laken. La grønnsakene «marinere» en halvtimes tid før servering.
Finhakk eller riv hvitløken. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset (men ikke fjern for mye) og finhakk/finsnitt den myke indre delen. Rens chilien for frø og finhakk chilien.
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene sammen til en jevn farse. Form farsen til valnøttstore boller med fuktige hender. Stek bollene i en stor stekepanne. Løft de stekte kjøttbollene ut av pannen så lenge. Slå vekk stekefettet og tilsett chilisaus og hoisin i pannen. Ha i kjøttbollene og vend dem godt rundt slik at bollene får en glasert overflate.
Server kjøttbollene med kokte nudler, syltede grønnsaker, urter, salat, hakkede peanøtter og litt finsnittet chili.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med grønnsakene. Visp eddik, sukker, limesaft, fiskesaus, vann og salt samme i en bolle. Visp til alt sukkeret er oppløst. Rens og skjær gulrøttene i tynne strimler, skjær reddikene i tynne skiver (rettich kan skjæres i strimler som gulrøttene) og bland grønnsakene samme med laken. La grønnsakene «marinere» en halvtimes tid før servering.
Finhakk eller riv hvitløken. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset (men ikke fjern for mye) og finhakk/finsnitt den myke indre delen. Rens chilien for frø og finhakk chilien.
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene sammen til en jevn farse. Form farsen til valnøttstore boller med fuktige hender. Stek bollene i en stor stekepanne. Løft de stekte kjøttbollene ut av pannen så lenge. Slå vekk stekefettet og tilsett chilisaus og hoisin i pannen. Ha i kjøttbollene og vend dem godt rundt slik at bollene får en glasert overflate.
Server kjøttbollene med kokte nudler, syltede grønnsaker, urter, salat, hakkede peanøtter og litt finsnittet chili.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?