Til hovedinnhold

Koteletter med pastinakk og epler

1 h

Saftige tykke koteletter i form med høstlige smaker som pastinakk, epler, honning og grov sennep.
Tips: Blåmuggost kan utelates, eller erstattes med annen ost som for eksempel brie eller chevre.

Lagret av 1131 brukere
Koteletter med pastinakk og epler

Saftige tykke koteletter i form med høstlige smaker som pastinakk, epler, honning og grov sennep.
Tips: Blåmuggost kan utelates, eller erstattes med annen ost som for eksempel brie eller chevre.

Lagret av 1131 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stk pastinakk
  • 500 g poteter
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 4 stk svinekoteletter, tykke
  • 3 stk eple
  • 2 ss akasiehonning, flytende
  • 2 ss dijonsennep, grov
  • 2 ss sitronsaft
  • timian, eller rosmarin eller estragon (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje, til steking
  • salt
  • pepper
  • 100 g blåmuggost, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk pastinakk
  • 500 g poteter
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 4 stk svinekoteletter, tykke
  • 3 stk eple
  • 2 ss akasiehonning, flytende
  • 2 ss dijonsennep, grov
  • 2 ss sitronsaft
  • timian, eller rosmarin eller estragon (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje, til steking
  • salt
  • pepper
  • 100 g blåmuggost, kan sløyfes
Sett ovnen på 210 grader.
Rens og vask pastinakk og poteter. Skjær pastinakken i grove staver og del potetene i grove biter eller kløfter (små poteter kan deles i to). Ha pastinakk og poteter over i en passende ildfast form. Drypp over olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Tilsett knust hvitløk (knust med bredsiden av kniven) og noen urtekvaster.
Vend alt godt sammen og stek grønnsakene ved 210 grader i cirka 20 minutter, eller til grønnsakene er knapt møre og gylne. Krydre i mellomtiden kotelettene med salt og pepper, og brun dem godt på begge sider i en stor og varm stekepanne. Legg de brunede kotelettene over i formen med grønnsakene.
Del eplene i to eller i båter og leg de også over i formen. Rør sammen honning, sennep og sitronsaft og drypp blandingen over kjøttet.
Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i cirka 20 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt (en svak rosa kjerne er bare fint). Legg på ost i skiver eller biter og server.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 210 grader.
Rens og vask pastinakk og poteter. Skjær pastinakken i grove staver og del potetene i grove biter eller kløfter (små poteter kan deles i to). Ha pastinakk og poteter over i en passende ildfast form. Drypp over olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Tilsett knust hvitløk (knust med bredsiden av kniven) og noen urtekvaster.
Vend alt godt sammen og stek grønnsakene ved 210 grader i cirka 20 minutter, eller til grønnsakene er knapt møre og gylne. Krydre i mellomtiden kotelettene med salt og pepper, og brun dem godt på begge sider i en stor og varm stekepanne. Legg de brunede kotelettene over i formen med grønnsakene.
Del eplene i to eller i båter og leg de også over i formen. Rør sammen honning, sennep og sitronsaft og drypp blandingen over kjøttet.
Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i cirka 20 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt (en svak rosa kjerne er bare fint). Legg på ost i skiver eller biter og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?