400 g kjøttdeig av svin, eventuelt av kylling eller storfe
2 stk sjalottløk
1 stk sitrongress
3 stk kaffirlimeblader
2 ts chiliflak
4 ss limesaft
2 ss fiskesaus, thailandsk
0.5 ts sukker
4 stk vårløk
0.5 dl koriander, hakket
1 håndfull mynteblader
1 håndfull thai basilikum
sprøstekt løk
hvitløk, sprøstekt
peanøttolje, eller nøytral olje, til steking
Kokosris
5 dl jasminris
1.5 dl kokoskrem
1.5 ss sukker
0.5 ts salt
6 dl vann
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
3 ss jasminris, ukokt
400 g kjøttdeig av svin, eventuelt av kylling eller storfe
2 stk sjalottløk
1 stk sitrongress
3 stk kaffirlimeblader
2 ts chiliflak
4 ss limesaft
2 ss fiskesaus, thailandsk
0.5 ts sukker
4 stk vårløk
0.5 dl koriander, hakket
1 håndfull mynteblader
1 håndfull thai basilikum
sprøstekt løk
hvitløk, sprøstekt
peanøttolje, eller nøytral olje, til steking
Kokosris
5 dl jasminris
1.5 dl kokoskrem
1.5 ss sukker
0.5 ts salt
6 dl vann
Rist riskornene gylne i en tørr stekepanne over middels varme Pass på så risen ikke brenner seg, den skal bli pent gyllenbrun med duft som kan minne om popcorn). Knus den ristede risen til fint pulver i en morter.
Stek kjøttdeigen i 2 ss olje i en stekepanne over høy varme. Hakk opp kjøttdeigen underveis i stekingen.
Skrell og finsnitt sjalottløken. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt den myke lyse kjernen. Fjern stilken på limebladene og finsnitt eller finhakk bladene. Bland sjalottløk, sitrongress, limeblader, chiliflakes og den malte ristede risen sammen med kjøttdeigen. Tilsett limesaft, fiskesaus, sukker, finsnittet vårløk og hakket koriander. Rør alt godt sammen og bland til slutt inn mynteblader og thaibasilikum.
Server «kjøttsalaten» med kokosris, og dryss over stekt løk og hvitløk. Som ekstra tilbehør passer det godt med grønn papayasalat.
KOKOSRIS: Ha risen over i en finmasket sil. Sett silen over i en bolle og fyll på med kaldt vann til det står et par centimeter over risen. Rør rundt i risen med fingrene og løft silen opp av vannet. Fortsett sånn 4 - 6 ganger til skyllevannet er klart. Hvis du har tid kan du med fordel la risen ligge i kaldt vann i 20-30 minutter før koking. Hell av vannet og rist av så mye vann som mulig.
Bland ris, kokoskrem, sukker, salt og vann i en riskoker, trykk på knappen og la riskokeren ta seg av resten. Eller bland alt i en kasserolle, kok opp, legg på lokk og la risen koke ved lav varme i 18-20 min. Skru av varmen og la risen hvile i ytterligere 5 minutter før du tar av lokket og forsiktig «rak» den med en gaffel uten å mose riskornene.
Bon appetit!
Rist riskornene gylne i en tørr stekepanne over middels varme Pass på så risen ikke brenner seg, den skal bli pent gyllenbrun med duft som kan minne om popcorn). Knus den ristede risen til fint pulver i en morter.
Stek kjøttdeigen i 2 ss olje i en stekepanne over høy varme. Hakk opp kjøttdeigen underveis i stekingen.
Skrell og finsnitt sjalottløken. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt den myke lyse kjernen. Fjern stilken på limebladene og finsnitt eller finhakk bladene. Bland sjalottløk, sitrongress, limeblader, chiliflakes og den malte ristede risen sammen med kjøttdeigen. Tilsett limesaft, fiskesaus, sukker, finsnittet vårløk og hakket koriander. Rør alt godt sammen og bland til slutt inn mynteblader og thaibasilikum.
Server «kjøttsalaten» med kokosris, og dryss over stekt løk og hvitløk. Som ekstra tilbehør passer det godt med grønn papayasalat.
KOKOSRIS: Ha risen over i en finmasket sil. Sett silen over i en bolle og fyll på med kaldt vann til det står et par centimeter over risen. Rør rundt i risen med fingrene og løft silen opp av vannet. Fortsett sånn 4 - 6 ganger til skyllevannet er klart. Hvis du har tid kan du med fordel la risen ligge i kaldt vann i 20-30 minutter før koking. Hell av vannet og rist av så mye vann som mulig.
Bland ris, kokoskrem, sukker, salt og vann i en riskoker, trykk på knappen og la riskokeren ta seg av resten. Eller bland alt i en kasserolle, kok opp, legg på lokk og la risen koke ved lav varme i 18-20 min. Skru av varmen og la risen hvile i ytterligere 5 minutter før du tar av lokket og forsiktig «rak» den med en gaffel uten å mose riskornene.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto