4 ss sitrongress, hakket og most, bruk den innerste myke delen
4 ss fish sauce
3 ss brunt sukker
2 ss sesamolje
2 ss chilisaus, sterk
olje, til steking
salt
Sursøte grønnsaker
2 stykker gulrøtter, mellomstore
200 g rettich
1 dl eddik 7%
1 dl sukker
1 klype flaksalt
1 ts ingefær, revet, frisk
1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss fish sauce
2 ts sesamolje
Tilbehør:
4 stykker baguette, små, fine
agurk, skiver
koriander, frisk
rød chili, finsnittet
Chilimajones
1 ss sriracha
3 ss majones
Rør sammen sjalottløk, hvitløk, sitrongress, fish sauce, sukker, sesamolje og chilisaus.
Marinér kotelettene i marinaden i minst én time. La det gjerne stå natten over i kjøleskapet.
Skrell og strimle gulrøtter og rettich.
Bland sammen eddik, sukker, salt, ingefær, chili, hvitløk, fish sauce og sesamolje til en «syltelake». Rør til sukkeret er oppløst og bland laken sammen med grønnsakene.
La grønnsakene marinere i minst 30 minutter. Blandingen kan oppbevares opptil to døgn i kjøleskap.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek kotelettene til de akkurat er gjennomstekte.
Snu kjøttet flere ganger underveis. Pass på temperaturen. På grunn av sukkeret i marinaden, vil det fort kunne svi seg.
Koteletten kan gjerne grilles hvis du ønsker det.
Del baguettene på langs - nesten gjennom. Smør på chilimajones og legg i agurkskiver og sursøte grønnsaker.
Skjær kjøttet i tynne skiver og legg i kjøttskivene. Topp med frisk koriander og finsnittet chili.
Bon appetit!
Rør sammen sjalottløk, hvitløk, sitrongress, fish sauce, sukker, sesamolje og chilisaus.
Marinér kotelettene i marinaden i minst én time. La det gjerne stå natten over i kjøleskapet.
Skrell og strimle gulrøtter og rettich.
Bland sammen eddik, sukker, salt, ingefær, chili, hvitløk, fish sauce og sesamolje til en «syltelake». Rør til sukkeret er oppløst og bland laken sammen med grønnsakene.
La grønnsakene marinere i minst 30 minutter. Blandingen kan oppbevares opptil to døgn i kjøleskap.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek kotelettene til de akkurat er gjennomstekte.
Snu kjøttet flere ganger underveis. Pass på temperaturen. På grunn av sukkeret i marinaden, vil det fort kunne svi seg.
Koteletten kan gjerne grilles hvis du ønsker det.
Del baguettene på langs - nesten gjennom. Smør på chilimajones og legg i agurkskiver og sursøte grønnsaker.
Skjær kjøttet i tynne skiver og legg i kjøttskivene. Topp med frisk koriander og finsnittet chili.