Disk opp hjemmelagde medisterkaker til årets julemiddag. Kakene kan du lage i forkant og varme opp like før servering.
Sara Johannessen Meek
Hjemmelagde medisterkaker er en storfavoritt på julemiddagsbordet og en tradisjon for mange. Gjør en ekstra innsats og lag dine egne, deilige medisterkaker i år. Serveres sammen med klassisk ribbe.
Her viser vi deg enkelt hvordan du kan lage medisterkaker av medisterfarse. Bland eventuelt inn kvernet svinekjøtt. Kjøttdeig kan også brukes for å få en grovere konsistens på medisterkakene.
Samme farse som du lager medisterkaker av kan stappes i pølsetarmer til julepølser. Trekk pølsene ved 80 grader i omtrent 25 minutter, eller sjekk vår oppskrift på medisterpølser.
Tips: Bruk kjøleskapskalde egg, fløte og medisterdeig, slik at ingrediensene har samme temperatur.
Medisterdeig, egg og fløte skal ha samme temperatur, la dem være kjøleskapskalde.
Elt medisterdeigen seig med saltet, tilsett så potetmel og krydder. Spe med egg og fløte, litt etter litt. Pass på at farsen blir seig mellom hver gang du sper.
Form farsen til runde kaker og stek dem i smør og litt olje i stekepannen. La gjerne en god kvast frisk salvie få steke med i pannen når du steker medisterkakene.
Medisterkakene kan eventuelt trekkes ferdig i kjøttkraft, eller de kan stekes ferdig i ovn ved 180 grader i omtrent 15 minutter.
Bon appetit!
Medisterdeig, egg og fløte skal ha samme temperatur, la dem være kjøleskapskalde.
Elt medisterdeigen seig med saltet, tilsett så potetmel og krydder. Spe med egg og fløte, litt etter litt. Pass på at farsen blir seig mellom hver gang du sper.
Form farsen til runde kaker og stek dem i smør og litt olje i stekepannen. La gjerne en god kvast frisk salvie få steke med i pannen når du steker medisterkakene.
Medisterkakene kan eventuelt trekkes ferdig i kjøttkraft, eller de kan stekes ferdig i ovn ved 180 grader i omtrent 15 minutter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto