rask

Medisterkaker

30 min

Hjemmelagde medisterkaker er en storfavoritt på julemiddagsbordet og en tradisjon for mange. Gjør en ekstra innsats og lag dine egne, deilige medisterkaker i år. Serveres sammen med klassisk ribbe.

Her viser vi deg enkelt hvordan du kan lage medisterkaker av medisterfarse. Bland eventuelt inn kvernet svinekjøtt. Kjøttdeig kan også brukes for å få en grovere konsistens på medisterkakene.

Samme farse som du lager medisterkaker av kan stappes i pølsetarmer til julepølser. Trekk pølsene ved 80 grader i omtrent 25 minutter, eller sjekk vår oppskrift på medisterpølser.

Tips: Bruk kjøleskapskalde egg, fløte og medisterdeig, slik at ingrediensene har samme temperatur.

432 har lagret denne
Hjemmelagde medisterkaker av medisterfarse
Disk opp hjemmelagde medisterkaker til årets julemiddag. Kakene kan du lage i forkant og varme opp like før servering.
Foto: Sara Johannessen Meek

Hjemmelagde medisterkaker er en storfavoritt på julemiddagsbordet og en tradisjon for mange. Gjør en ekstra innsats og lag dine egne, deilige medisterkaker i år. Serveres sammen med klassisk ribbe.

Her viser vi deg enkelt hvordan du kan lage medisterkaker av medisterfarse. Bland eventuelt inn kvernet svinekjøtt. Kjøttdeig kan også brukes for å få en grovere konsistens på medisterkakene.

Samme farse som du lager medisterkaker av kan stappes i pølsetarmer til julepølser. Trekk pølsene ved 80 grader i omtrent 25 minutter, eller sjekk vår oppskrift på medisterpølser.

Tips: Bruk kjøleskapskalde egg, fløte og medisterdeig, slik at ingrediensene har samme temperatur.

432 har lagret denne
6
porsjoner
  • 1 kg medisterdeig, eller kjøttdeig av svin
  • 3 ts salt
  • 3 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 4 dl fløte, eller melk
  • 0.5 ts muskat, malt
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.25 ts malt nellik
  • 1 krm kvernet pepper
  • 1 ss smør, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg medisterdeig, eller kjøttdeig av svin
  • 3 ts salt
  • 3 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 4 dl fløte, eller melk
  • 0.5 ts muskat, malt
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.25 ts malt nellik
  • 1 krm kvernet pepper
  • 1 ss smør, til steking
Medisterdeig, egg og fløte skal ha samme temperatur, la dem være kjøleskapskalde.
Elt medisterdeigen seig med saltet, tilsett så potetmel og krydder. Spe med egg og fløte, litt etter litt. Pass på at farsen blir seig mellom hver gang du sper.
Form farsen til runde kaker og stek dem i smør og litt olje i stekepannen. La gjerne en god kvast frisk salvie få steke med i pannen når du steker medisterkakene. 
Medisterkakene kan eventuelt trekkes ferdig i kjøttkraft, eller de kan stekes ferdig i ovn ved 180 grader i omtrent 15 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Medisterdeig, egg og fløte skal ha samme temperatur, la dem være kjøleskapskalde.
Elt medisterdeigen seig med saltet, tilsett så potetmel og krydder. Spe med egg og fløte, litt etter litt. Pass på at farsen blir seig mellom hver gang du sper.
Form farsen til runde kaker og stek dem i smør og litt olje i stekepannen. La gjerne en god kvast frisk salvie få steke med i pannen når du steker medisterkakene. 
Medisterkakene kan eventuelt trekkes ferdig i kjøttkraft, eller de kan stekes ferdig i ovn ved 180 grader i omtrent 15 minutter.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?