Medisterkaker
Hjemmelagde medisterkaker er en storfavoritt på julemiddagsbordet og en tradisjon for mange. Gjør en ekstra innsats og lag dine egne, deilige medisterkaker i år. Serveres sammen med klassisk ribbe.
Her viser vi deg enkelt hvordan du kan lage medisterkaker av medisterfarse. Bland eventuelt inn kvernet svinekjøtt. Kjøttdeig kan også brukes for å få en grovere konsistens på medisterkakene.
Samme farse som du lager medisterkaker av kan stappes i pølsetarmer til julepølser. Trekk pølsene ved 80 grader i omtrent 25 minutter, eller sjekk vår oppskrift på medisterpølser.
Tips: Bruk kjøleskapskalde egg, fløte og medisterdeig, slik at ingrediensene har samme temperatur.
Hjemmelagde medisterkaker er en storfavoritt på julemiddagsbordet og en tradisjon for mange. Gjør en ekstra innsats og lag dine egne, deilige medisterkaker i år. Serveres sammen med klassisk ribbe.
Her viser vi deg enkelt hvordan du kan lage medisterkaker av medisterfarse. Bland eventuelt inn kvernet svinekjøtt. Kjøttdeig kan også brukes for å få en grovere konsistens på medisterkakene.
Samme farse som du lager medisterkaker av kan stappes i pølsetarmer til julepølser. Trekk pølsene ved 80 grader i omtrent 25 minutter, eller sjekk vår oppskrift på medisterpølser.
Tips: Bruk kjøleskapskalde egg, fløte og medisterdeig, slik at ingrediensene har samme temperatur.
- 1 kg medisterdeig, eller kjøttdeig av svin
- 3 ts salt
- 3 ss potetmel
- 2 stk egg
- 4 dl fløte, eller melk
- 0.5 ts muskat, malt
- 0.25 ts malt ingefær
- 0.25 ts malt nellik
- 1 krm kvernet pepper
- 1 ss smør, til steking
- 1 kg medisterdeig, eller kjøttdeig av svin
- 3 ts salt
- 3 ss potetmel
- 2 stk egg
- 4 dl fløte, eller melk
- 0.5 ts muskat, malt
- 0.25 ts malt ingefær
- 0.25 ts malt nellik
- 1 krm kvernet pepper
- 1 ss smør, til steking
