Klassisk ribbe
Julaften er et koselig høydepunkt for mange. Litt på grunn av saftig ribbe og sprø svor og alt tilbehøret. Mest fordi vi samles rundt bordet med folk vi er glad i. Her har jeg laget klassisk ribbe som blir saftig, full av smak og toppet med sprø svor.
Husk å krydre ribba med salt og pepper 1-3 dager før den skal stekes, da får du en bedre og mer smakfull juleribbe.
Usikker på hvilken type ribbe du skal velge? Tynnribbe er ribbe uten kotelett. Har den kotelett, kalles det gjerne familieribbe. Steketiden på ribba er avhengig av hvor tykk den er er. Familieribbe, som gjerne er tykkere, trenger lenger steketid enn tynnribbe.
Tips: Det er vanlig å beregne 500 gram ribbe per person.
Server ribbe gjerne med tilbehør som saus til ribbe, medisterkaker og hjemmelaget surkål og rødkål.
Med litt planlegging kan du prøve deg på langtidsstekt ribbe som gir utrolig saftig kjøtt som nærmest smelter på munnen. Og får du ribberester til overs kan du lage glasert ribbe med asiatiske smaker.
Julaften er et koselig høydepunkt for mange. Litt på grunn av saftig ribbe og sprø svor og alt tilbehøret. Mest fordi vi samles rundt bordet med folk vi er glad i. Her har jeg laget klassisk ribbe som blir saftig, full av smak og toppet med sprø svor.
Husk å krydre ribba med salt og pepper 1-3 dager før den skal stekes, da får du en bedre og mer smakfull juleribbe.
Usikker på hvilken type ribbe du skal velge? Tynnribbe er ribbe uten kotelett. Har den kotelett, kalles det gjerne familieribbe. Steketiden på ribba er avhengig av hvor tykk den er er. Familieribbe, som gjerne er tykkere, trenger lenger steketid enn tynnribbe.
Tips: Det er vanlig å beregne 500 gram ribbe per person.
Server ribbe gjerne med tilbehør som saus til ribbe, medisterkaker og hjemmelaget surkål og rødkål.
Med litt planlegging kan du prøve deg på langtidsstekt ribbe som gir utrolig saftig kjøtt som nærmest smelter på munnen. Og får du ribberester til overs kan du lage glasert ribbe med asiatiske smaker.
Ingredienser
- 3 kg tynnribbe
- 3 ts salt
- 2 ts pepper
Slik gjør du:
- 3 kg tynnribbe
- 3 ts salt
- 2 ts pepper
Slik får du sprø svor på ribba

Bon appetit!
Slik får du sprø svor på ribba