Til hovedinnhold

Thaisalat med svinekjøttdeig

1 h

«Larb» er en type thailandsk kjøttdeigsalat. Her har jeg laget den av svinekjøttdeig og servert den i salatblader som små wraps. Kjøttet er blant annet krydret med fiskesaus, lime, chili og malte, ristede riskorn. I tillegg til friske urter som koriander og mynte, som binder alle smakene nydelig sammen.

Tips: Kjøttdeig av svin kan erstattes med kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av storfe.

Lagret av 1091 brukere
Thaisalat med svinekjøttdeig

«Larb» er en type thailandsk kjøttdeigsalat. Her har jeg laget den av svinekjøttdeig og servert den i salatblader som små wraps. Kjøttet er blant annet krydret med fiskesaus, lime, chili og malte, ristede riskorn. I tillegg til friske urter som koriander og mynte, som binder alle smakene nydelig sammen.

Tips: Kjøttdeig av svin kan erstattes med kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av storfe.

Lagret av 1091 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 3 ss jasminris, ukokt
  • 1 stk sitrongress
  • 3 stk kaffirlimeblader
  • 2 ts chiliflak
  • 4 ss limesaft
  • 2 ss fiskesaus
  • 0.5 ts sukker
  • 4 stk vårløk
  • 0.5 dl koriander, hakket
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 håndfull thai basilikum
  • hjertesalat, fine blader, eller isbergssalat
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk gulrot
  • peanøttolje, eller annen nøytral olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 3 ss jasminris, ukokt
  • 1 stk sitrongress
  • 3 stk kaffirlimeblader
  • 2 ts chiliflak
  • 4 ss limesaft
  • 2 ss fiskesaus
  • 0.5 ts sukker
  • 4 stk vårløk
  • 0.5 dl koriander, hakket
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 håndfull thai basilikum
  • hjertesalat, fine blader, eller isbergssalat
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk gulrot
  • peanøttolje, eller annen nøytral olje
Rist riskornene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Knus den ristede risen til fint pulver i en morter.
Stek kjøttdeigen i 2 ss olje i en stekepanne på høy varme. Hakk opp kjøttdeigen underveis i stekingen og stek til alle kjøttbitene er helt gjennomstekte. Skru av varmen.
Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt den myke lyse kjernen. Fjern stilken på limebladene og finsnitt eller finhakk bladene. Skjær agurk og gulrot i tynne strimler.
Bland sitrongress, limeblader, chiliflakes og den malte ristede risen sammen med kjøttdeigen. Tilsett limesaft, fiskesaus, sukker, finsnittet vårløk og hakket koriander. Rør alt godt sammen og bland til slutt inn mynteblader og thai basilikum.
Server kjøttblandingen på salatblader sammen med agurk og gulrot.
woman cooking

Bon appetit!

Rist riskornene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Knus den ristede risen til fint pulver i en morter.
Stek kjøttdeigen i 2 ss olje i en stekepanne på høy varme. Hakk opp kjøttdeigen underveis i stekingen og stek til alle kjøttbitene er helt gjennomstekte. Skru av varmen.
Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt den myke lyse kjernen. Fjern stilken på limebladene og finsnitt eller finhakk bladene. Skjær agurk og gulrot i tynne strimler.
Bland sitrongress, limeblader, chiliflakes og den malte ristede risen sammen med kjøttdeigen. Tilsett limesaft, fiskesaus, sukker, finsnittet vårløk og hakket koriander. Rør alt godt sammen og bland til slutt inn mynteblader og thai basilikum.
Server kjøttblandingen på salatblader sammen med agurk og gulrot.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?