Thaisalat med svinekjøttdeig
«Larb» er en type thailandsk kjøttdeigsalat. Her har jeg laget den av svinekjøttdeig og servert den i salatblader som små wraps. Kjøttet er blant annet krydret med fiskesaus, lime, chili og malte, ristede riskorn. I tillegg til friske urter som koriander og mynte, som binder alle smakene nydelig sammen.
Tips: Kjøttdeig av svin kan erstattes med kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av storfe.
«Larb» er en type thailandsk kjøttdeigsalat. Her har jeg laget den av svinekjøttdeig og servert den i salatblader som små wraps. Kjøttet er blant annet krydret med fiskesaus, lime, chili og malte, ristede riskorn. I tillegg til friske urter som koriander og mynte, som binder alle smakene nydelig sammen.
Tips: Kjøttdeig av svin kan erstattes med kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av storfe.
- 400 g kjøttdeig av svin
- 3 ss jasminris, ukokt
- 1 stk sitrongress
- 3 stk kaffirlimeblader
- 2 ts chiliflak
- 4 ss limesaft
- 2 ss fiskesaus
- 0.5 ts sukker
- 4 stk vårløk
- 0.5 dl koriander, hakket
- 1 håndfull mynteblader
- 1 håndfull thai basilikum
- hjertesalat, fine blader, eller isbergssalat
- 0.5 stk agurk
- 1 stk gulrot
- peanøttolje, eller annen nøytral olje
- 400 g kjøttdeig av svin
- 3 ss jasminris, ukokt
- 1 stk sitrongress
- 3 stk kaffirlimeblader
- 2 ts chiliflak
- 4 ss limesaft
- 2 ss fiskesaus
- 0.5 ts sukker
- 4 stk vårløk
- 0.5 dl koriander, hakket
- 1 håndfull mynteblader
- 1 håndfull thai basilikum
- hjertesalat, fine blader, eller isbergssalat
- 0.5 stk agurk
- 1 stk gulrot
- peanøttolje, eller annen nøytral olje
