Thaisalat med svinekjøttdeig

60 min
1315 har lagret denne
Thaisalat med svinekjøttdeig
1315 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 3 ss jasminris, ukokt
  • 1 stk sitrongress
  • 3 stk kaffirlimeblader
  • 2 ts chiliflak
  • 4 ss limesaft
  • 2 ss fiskesaus
  • 0.5 ts sukker
  • 4 stk vårløk
  • 0.5 dl koriander, hakket
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 håndfull thai basilikum
  • hjertesalat, fine blader, eller isbergssalat
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk gulrot
  • peanøttolje, eller annen nøytral olje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 3 ss jasminris, ukokt
  • 1 stk sitrongress
  • 3 stk kaffirlimeblader
  • 2 ts chiliflak
  • 4 ss limesaft
  • 2 ss fiskesaus
  • 0.5 ts sukker
  • 4 stk vårløk
  • 0.5 dl koriander, hakket
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 håndfull thai basilikum
  • hjertesalat, fine blader, eller isbergssalat
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk gulrot
  • peanøttolje, eller annen nøytral olje
Rist riskornene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Knus den ristede risen til fint pulver i en morter.
Stek kjøttdeigen i 2 ss olje i en stekepanne på høy varme. Hakk opp kjøttdeigen underveis i stekingen og stek til alle kjøttbitene er helt gjennomstekte. Skru av varmen.
Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt den myke lyse kjernen. Fjern stilken på limebladene og finsnitt eller finhakk bladene. Skjær agurk og gulrot i tynne strimler.
Bland sitrongress, limeblader, chiliflakes og den malte ristede risen sammen med kjøttdeigen. Tilsett limesaft, fiskesaus, sukker, finsnittet vårløk og hakket koriander. Rør alt godt sammen og bland til slutt inn mynteblader og thai basilikum.
Server kjøttblandingen på salatblader sammen med agurk og gulrot.
woman cooking

Bon appetit!

Rist riskornene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Knus den ristede risen til fint pulver i en morter.
Stek kjøttdeigen i 2 ss olje i en stekepanne på høy varme. Hakk opp kjøttdeigen underveis i stekingen og stek til alle kjøttbitene er helt gjennomstekte. Skru av varmen.
Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt den myke lyse kjernen. Fjern stilken på limebladene og finsnitt eller finhakk bladene. Skjær agurk og gulrot i tynne strimler.
Bland sitrongress, limeblader, chiliflakes og den malte ristede risen sammen med kjøttdeigen. Tilsett limesaft, fiskesaus, sukker, finsnittet vårløk og hakket koriander. Rør alt godt sammen og bland til slutt inn mynteblader og thai basilikum.
Server kjøttblandingen på salatblader sammen med agurk og gulrot.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?