Er du klar for en enklere, raskere, billigere og skikkelig mettende hverdagsklassiker? Da er flesk og duppe servert med hjemmelaget kålrotstappe midt i blinken.
Er du klar for en enklere, raskere, billigere og skikkelig mettende hverdagsklassiker? Da er flesk og duppe servert med hjemmelaget kålrotstappe midt i blinken.
Lag kålrotstappen først: Rens, skrell og del grønnsakene i jevne biter. Ha alt over i en kjele. Tilsett vann så det dekker grønnsakene, og en god klype salt. Kok grønnsakene helt møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Tilsett smør og smak til med salt og pepper.
Skjær flesket i skiver. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med varm melk, mens du hele tiden visper for å unngå klumper. La sausen småkoke et par minutter under stadig omrøring. Smak til med salt, pepper og revet pepperrot. Rør til slutt inn hakket persille.
Stek flesket på begge sider og hell fettet fra pannen over i den hvite sausen. Serveres med kokte poteter og kålrotstappe.
Bon appetit!
Lag kålrotstappen først: Rens, skrell og del grønnsakene i jevne biter. Ha alt over i en kjele. Tilsett vann så det dekker grønnsakene, og en god klype salt. Kok grønnsakene helt møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Tilsett smør og smak til med salt og pepper.
Skjær flesket i skiver. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med varm melk, mens du hele tiden visper for å unngå klumper. La sausen småkoke et par minutter under stadig omrøring. Smak til med salt, pepper og revet pepperrot. Rør til slutt inn hakket persille.
Stek flesket på begge sider og hell fettet fra pannen over i den hvite sausen. Serveres med kokte poteter og kålrotstappe.