rask

Flesk og duppe med kålrotstappe

30 min

Er du klar for en enklere, raskere, billigere og skikkelig mettende hverdagsklassiker? Da er flesk og duppe servert med hjemmelaget kålrotstappe midt i blinken. 

675 har lagret denne
Flesk og duppe med kålrotstappe

Er du klar for en enklere, raskere, billigere og skikkelig mettende hverdagsklassiker? Da er flesk og duppe servert med hjemmelaget kålrotstappe midt i blinken. 

675 har lagret denne
4
porsjoner
  • 800 g sideflesk, lettsaltet uten svor
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk, varm
  • salt
  • kvernet pepper
  • pepperrot, revet (kan sløyfes)
  • 2 ss persille, hakket

Til servering

  • poteter, kokte

Kålrotstappe

  • 1 stk kålrot, stor
  • 2 stykker gulrøtter
  • 50 g smør
  • salt
  • kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g sideflesk, lettsaltet uten svor
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk, varm
  • salt
  • kvernet pepper
  • pepperrot, revet (kan sløyfes)
  • 2 ss persille, hakket

Til servering

  • poteter, kokte

Kålrotstappe

  • 1 stk kålrot, stor
  • 2 stykker gulrøtter
  • 50 g smør
  • salt
  • kvernet pepper
Lag kålrotstappen først: Rens, skrell og del grønnsakene i jevne biter. Ha alt over i en kjele. Tilsett vann så det dekker grønnsakene, og en god klype salt. Kok grønnsakene helt møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Tilsett smør og smak til med salt og pepper.
Skjær flesket i skiver.
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med varm melk, mens du hele tiden visper for å unngå klumper. La sausen småkoke et par minutter under stadig omrøring. Smak til med salt, pepper og revet pepperrot. Rør til slutt inn hakket persille.
Stek flesket på begge sider og hell fettet fra pannen over i den hvite sausen.
Serveres med kokte poteter og kålrotstappe.
woman cooking

Bon appetit!

Lag kålrotstappen først: Rens, skrell og del grønnsakene i jevne biter. Ha alt over i en kjele. Tilsett vann så det dekker grønnsakene, og en god klype salt. Kok grønnsakene helt møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Tilsett smør og smak til med salt og pepper.
Skjær flesket i skiver.
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med varm melk, mens du hele tiden visper for å unngå klumper. La sausen småkoke et par minutter under stadig omrøring. Smak til med salt, pepper og revet pepperrot. Rør til slutt inn hakket persille.
Stek flesket på begge sider og hell fettet fra pannen over i den hvite sausen.
Serveres med kokte poteter og kålrotstappe.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?