Brasiliansk feijoada
Akkurat som det finnes uendelig mange oppskrifter på kjøttkaker i Norge, har alle brasilianske bestemødre sin egen oppskrift på feijoada. Prinsippene er de samme, kjøtt fra forskjellige stykningsdeler, bønner og litt god tid. Bruk det kjøttet du får tak i – og prøv deg litt frem.
Rosana som står bak oppskriften anbefaler å servere feijoada med hvit ris, cassavarøtter og appelsin – og gjerne godt øl og caipirinha.
Oppskrift og foto: Rosana McPhee/Hot and Chili.
Akkurat som det finnes uendelig mange oppskrifter på kjøttkaker i Norge, har alle brasilianske bestemødre sin egen oppskrift på feijoada. Prinsippene er de samme, kjøtt fra forskjellige stykningsdeler, bønner og litt god tid. Bruk det kjøttet du får tak i – og prøv deg litt frem.
Rosana som står bak oppskriften anbefaler å servere feijoada med hvit ris, cassavarøtter og appelsin – og gjerne godt øl og caipirinha.
Oppskrift og foto: Rosana McPhee/Hot and Chili.
Ingredienser
- 225 g svinefilet, røkt, i 2,5 cm terninger
- 250 g svineribbe, salt
- 450 g pølse, portugisisk
- 325 g svineknoke
- 1 ss solsikkeolje
- 2 stykker løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 500 g sorte bønner
- salt og kvernet pepper
- 2 stykker laurbærblad
- 1.5 l kjøttkraft
- 2 stykker appelsin
Slik gjør du:
- 225 g svinefilet, røkt, i 2,5 cm terninger
- 250 g svineribbe, salt
- 450 g pølse, portugisisk
- 325 g svineknoke
- 1 ss solsikkeolje
- 2 stykker løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 500 g sorte bønner
- salt og kvernet pepper
- 2 stykker laurbærblad
- 1.5 l kjøttkraft
- 2 stykker appelsin
