Til hovedinnhold

Brasiliansk feijoada

1 h 30 min

Akkurat som det finnes uendelig mange oppskrifter på kjøttkaker i Norge, har alle brasilianske bestemødre sin egen oppskrift på feijoada. Prinsippene er de samme, kjøtt fra forskjellige stykningsdeler, bønner og litt god tid. Bruk det kjøttet du får tak i – og prøv deg litt frem.

Rosana som står bak oppskriften anbefaler å servere feijoada med hvit ris, cassavarøtter og appelsin – og gjerne godt øl og caipirinha.

Oppskrift og foto: Rosana McPhee/Hot and Chili.

Lagret av 41 brukere
Brasiliansk feijoada

Akkurat som det finnes uendelig mange oppskrifter på kjøttkaker i Norge, har alle brasilianske bestemødre sin egen oppskrift på feijoada. Prinsippene er de samme, kjøtt fra forskjellige stykningsdeler, bønner og litt god tid. Bruk det kjøttet du får tak i – og prøv deg litt frem.

Rosana som står bak oppskriften anbefaler å servere feijoada med hvit ris, cassavarøtter og appelsin – og gjerne godt øl og caipirinha.

Oppskrift og foto: Rosana McPhee/Hot and Chili.

Lagret av 41 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 225 g svinefilet, røkt, i 2,5 cm terninger
  • 250 g svineribbe, salt
  • 450 g pølse, portugisisk
  • 325 g svineknoke
  • 1 ss solsikkeolje
  • 2 stykker løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 500 g sorte bønner
  • salt og kvernet pepper
  • 2 stykker laurbærblad
  • 1.5 l kjøttkraft
  • 2 stykker appelsin

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 225 g svinefilet, røkt, i 2,5 cm terninger
  • 250 g svineribbe, salt
  • 450 g pølse, portugisisk
  • 325 g svineknoke
  • 1 ss solsikkeolje
  • 2 stykker løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 500 g sorte bønner
  • salt og kvernet pepper
  • 2 stykker laurbærblad
  • 1.5 l kjøttkraft
  • 2 stykker appelsin
Begynn kvelden før: Legg bønnene i vann. Legg det salte kjøttet i vann.
Dagen etter: Ta det utvannede salte kjøttet ut av vannet og legg det i en stor kjele. Fyll på med friskt, kaldt vann. Kok opp og la det koke i fem minutter.
Varm oljen i en stor stekepanne. Ha i løk og hvitløk og stek til det er gyllent.
Hell vannet av bønnene og ha dem i stekepannen sammen med løken. Tilsett pølsen, svineknoke, salt, pepper, laurbærblader og 1,5 liter kjøttkraft.
Bland godt, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk i en time, eller til bønnene er møre. Rør innimellom, og tilsett eventuelt litt mer vann dersom det er nødvendig.
Ha i  resten av kjøttet og kok videre i en time. Smak til med salt og pepper, og server.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn kvelden før: Legg bønnene i vann. Legg det salte kjøttet i vann.
Dagen etter: Ta det utvannede salte kjøttet ut av vannet og legg det i en stor kjele. Fyll på med friskt, kaldt vann. Kok opp og la det koke i fem minutter.
Varm oljen i en stor stekepanne. Ha i løk og hvitløk og stek til det er gyllent.
Hell vannet av bønnene og ha dem i stekepannen sammen med løken. Tilsett pølsen, svineknoke, salt, pepper, laurbærblader og 1,5 liter kjøttkraft.
Bland godt, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk i en time, eller til bønnene er møre. Rør innimellom, og tilsett eventuelt litt mer vann dersom det er nødvendig.
Ha i  resten av kjøttet og kok videre i en time. Smak til med salt og pepper, og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?