Akkurat som det finnes uendelig mange oppskrifter på kjøttkaker i Norge, har alle brasilianske bestemødre sin egen oppskrift på feijoada. Prinsippene er de samme, kjøtt fra forskjellige stykningsdeler, bønner og litt god tid. Bruk det kjøttet du får tak i – og prøv deg litt frem.
Rosana som står bak oppskriften anbefaler å servere feijoada med hvit ris, cassavarøtter og appelsin – og gjerne godt øl og caipirinha.
Begynn kvelden før: Legg bønnene i vann. Legg det salte kjøttet i vann.
Dagen etter: Ta det utvannede salte kjøttet ut av vannet og legg det i en stor kjele. Fyll på med friskt, kaldt vann. Kok opp og la det koke i fem minutter.
Varm oljen i en stor stekepanne. Ha i løk og hvitløk og stek til det er gyllent.
Hell vannet av bønnene og ha dem i stekepannen sammen med løken. Tilsett pølsen, svineknoke, salt, pepper, laurbærblader og 1,5 liter kjøttkraft.
Bland godt, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk i en time, eller til bønnene er møre. Rør innimellom, og tilsett eventuelt litt mer vann dersom det er nødvendig.
Ha i resten av kjøttet og kok videre i en time. Smak til med salt og pepper, og server.
Bon appetit!
Begynn kvelden før: Legg bønnene i vann. Legg det salte kjøttet i vann.
Dagen etter: Ta det utvannede salte kjøttet ut av vannet og legg det i en stor kjele. Fyll på med friskt, kaldt vann. Kok opp og la det koke i fem minutter.
Varm oljen i en stor stekepanne. Ha i løk og hvitløk og stek til det er gyllent.
Hell vannet av bønnene og ha dem i stekepannen sammen med løken. Tilsett pølsen, svineknoke, salt, pepper, laurbærblader og 1,5 liter kjøttkraft.
Bland godt, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under lokk i en time, eller til bønnene er møre. Rør innimellom, og tilsett eventuelt litt mer vann dersom det er nødvendig.
Ha i resten av kjøttet og kok videre i en time. Smak til med salt og pepper, og server.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto