Asiatisk ribbe med stjerneanis, soyasaus, chili og hvitløk er en fantastisk smakfull vri på det noen kaller «pork belly», mens andre kaller ribbe. Med masse deilige asiatiske krydder er asiatisk ribbe perfekt fyll til myke «steamed buns» - eller dampede rundstykker. Helst sammen med hjemmesyltet kål.
Asiatisk ribbe med stjerneanis, soyasaus, chili og hvitløk er en fantastisk smakfull vri på det noen kaller «pork belly», mens andre kaller ribbe. Med masse deilige asiatiske krydder er asiatisk ribbe perfekt fyll til myke «steamed buns» - eller dampede rundstykker. Helst sammen med hjemmesyltet kål.
Krydre ribbestykket lett med salt og kvernet pepper.
Legg ribbestykket med fettsiden ned i en ildfast form som er akkurat passe stor til kjøttet.
Skjær ingefær og hvitløk i tynne skiver og finsnitt chilien. Bland soyasaus, sukker, ingefær, hvitløk, chili, anis og pepper i en kasserolle. Kok opp blandingen og la det småkoke et par tre minutter.
Hell «marinaden» over kjøttet og dekk til med aluminumsfolie. Varm ovnen til 150 grader varmluft og stek ribben i 3 timer.
La kjøttet ligge til avkjøling i sjyen som er i pannen, snu litt på det med jevne mellomrom.
Til servering
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. Hvis kjøttet må varmes opp kan du steke skivene lett i en panne og tilsette litt av stekesjyen.
Del brødene nesten igjennom som et lite pitabrød. Smør litt hoisinsaus i brødet og legg i et par kjøttskiver. Topp med kinakålsalat, frisk koriander og chilisaus.
Bon appetit!
Krydre ribbestykket lett med salt og kvernet pepper.
Legg ribbestykket med fettsiden ned i en ildfast form som er akkurat passe stor til kjøttet.
Skjær ingefær og hvitløk i tynne skiver og finsnitt chilien. Bland soyasaus, sukker, ingefær, hvitløk, chili, anis og pepper i en kasserolle. Kok opp blandingen og la det småkoke et par tre minutter.
Hell «marinaden» over kjøttet og dekk til med aluminumsfolie. Varm ovnen til 150 grader varmluft og stek ribben i 3 timer.
La kjøttet ligge til avkjøling i sjyen som er i pannen, snu litt på det med jevne mellomrom.
Til servering
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. Hvis kjøttet må varmes opp kan du steke skivene lett i en panne og tilsette litt av stekesjyen.
Del brødene nesten igjennom som et lite pitabrød. Smør litt hoisinsaus i brødet og legg i et par kjøttskiver. Topp med kinakålsalat, frisk koriander og chilisaus.