Banh mi med ribbe og syltede grønnsaker
Banh mi med ribbe og syltede grønnsaker er en av de mest kjente variantene av den vietnamesiske retten Banh mi. Oppskriften får du av eierne av det vietnamesiske take-away-stedet Miss Gin i Oslo.
– Den tidkrevende tilberedningen er det som gjør bánh mì så spesiell. Alt som er i bánh mì-en må være basert på ferske råvarer. De syltede gulrøttene og hvite reddikene må forhåndssyltes minimum 4 timer i forveien, og kjøttet bør også marineres lenge i forveien for å trekke til seg alle smakene, tipser Gin Nguyen og Alexander Ngo.
Krydderblandingen som brukes kan kjøpes hos butikker som spesialiserer seg på asiatiske matvarer.
Banh mi med ribbe og syltede grønnsaker er en av de mest kjente variantene av den vietnamesiske retten Banh mi. Oppskriften får du av eierne av det vietnamesiske take-away-stedet Miss Gin i Oslo.
– Den tidkrevende tilberedningen er det som gjør bánh mì så spesiell. Alt som er i bánh mì-en må være basert på ferske råvarer. De syltede gulrøttene og hvite reddikene må forhåndssyltes minimum 4 timer i forveien, og kjøttet bør også marineres lenge i forveien for å trekke til seg alle smakene, tipser Gin Nguyen og Alexander Ngo.
Krydderblandingen som brukes kan kjøpes hos butikker som spesialiserer seg på asiatiske matvarer.
Xa Xiu ribbe
- 600 g tynnribbe
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 0.5 ts hvit pepper
- 0.5 pakke krydderblanding, Roasted seasoning mix
Syltede grønnsaker
- 250 g gulrot
- 250 g reddik, hvit
- 75 g sukker
- 75 g salt
- 0.5 dl eddik 7%
Saus
- 2 dl kraft, fra kokt grillben, evt. hønsebuljong
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts sukker
- 1 ss tomatpuré
- 0.25 stk løk, hakket
- 1 klype pepper
- 2 stilker potetmel
Til servering
- majones
- soyasaus, (ikke Kikkoman)
- koriander, frisk, vietnamesisk
- agurk, kuttet i avlange skiver
- rød chili, kuttet i biter
- baguette
Xa Xiu ribbe
- 600 g tynnribbe
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 0.5 ts hvit pepper
- 0.5 pakke krydderblanding, Roasted seasoning mix
Syltede grønnsaker
- 250 g gulrot
- 250 g reddik, hvit
- 75 g sukker
- 75 g salt
- 0.5 dl eddik 7%
Saus
- 2 dl kraft, fra kokt grillben, evt. hønsebuljong
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts sukker
- 1 ss tomatpuré
- 0.25 stk løk, hakket
- 1 klype pepper
- 2 stilker potetmel
Til servering
- majones
- soyasaus, (ikke Kikkoman)
- koriander, frisk, vietnamesisk
- agurk, kuttet i avlange skiver
- rød chili, kuttet i biter
- baguette
Syltede grønnsaker
Xa Xiu Ribbe
Saus
Dandering
