Pulled pork i stekeovn
Den superpopulære svinenakken er et deilig stykke kjøtt, proppfullt av smak, som gir en smelter-i-munnen-følelse i form av trendy pulled pork. Denne gangen har jeg gått for «juksemetoden», nemlig tilberedt mange timer i stekeovn.
Det blir selvsagt ikke det samme som 10 timer på grillen, men med en bra rub med gode røykaromaer blir totalopplevelsen likevel meget tilfredsstillende.
Den superpopulære svinenakken er et deilig stykke kjøtt, proppfullt av smak, som gir en smelter-i-munnen-følelse i form av trendy pulled pork. Denne gangen har jeg gått for «juksemetoden», nemlig tilberedt mange timer i stekeovn.
Det blir selvsagt ikke det samme som 10 timer på grillen, men med en bra rub med gode røykaromaer blir totalopplevelsen likevel meget tilfredsstillende.
Ingredienser
- 1.5 kg svinenakke, i ett stort stykke
- 4 ss BBQ-rub
- 1.5 ss salt
- 1.5 ss brunt sukker
- 2 dl eplemost
- BBQ-saus
Slik gjør du:
- 1.5 kg svinenakke, i ett stort stykke
- 4 ss BBQ-rub
- 1.5 ss salt
- 1.5 ss brunt sukker
- 2 dl eplemost
- BBQ-saus
Legg kjøttet over i en passende ildfast form og hell i eplemosten. Dekk formen med aluminiumsfolie, klem folien godt rundt formen slik at det blir tett. Sett formen i ovnen og la kjøttet stå i 8-10 timer.
Eventuelt kan du løfte kjøttstykke over på en trist for så å gi det en stekeskorpe under grill i ovn. Det er ikke nødvendig, men personlig synes jeg det er godt med litt stekeskorpe.

Bon appetit!
Legg kjøttet over i en passende ildfast form og hell i eplemosten. Dekk formen med aluminiumsfolie, klem folien godt rundt formen slik at det blir tett. Sett formen i ovnen og la kjøttet stå i 8-10 timer.
Eventuelt kan du løfte kjøttstykke over på en trist for så å gi det en stekeskorpe under grill i ovn. Det er ikke nødvendig, men personlig synes jeg det er godt med litt stekeskorpe.