Pulled pork i stekeovn

10 timer

Den superpopulære svinenakken er et deilig stykke kjøtt, proppfullt av smak, som gir en smelter-i-munnen-følelse i form av trendy pulled pork. Denne gangen har jeg gått for «juksemetoden», nemlig tilberedt mange timer i stekeovn.

Det blir selvsagt ikke det samme som 10 timer på grillen, men med en bra rub med gode røykaromaer blir totalopplevelsen likevel meget tilfredsstillende.

668 har lagret denne
Pulled pork i hvit gryte

Den superpopulære svinenakken er et deilig stykke kjøtt, proppfullt av smak, som gir en smelter-i-munnen-følelse i form av trendy pulled pork. Denne gangen har jeg gått for «juksemetoden», nemlig tilberedt mange timer i stekeovn.

Det blir selvsagt ikke det samme som 10 timer på grillen, men med en bra rub med gode røykaromaer blir totalopplevelsen likevel meget tilfredsstillende.

668 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg svinenakke, i ett stort stykke
  • 4 ss BBQ-rub
  • 1.5 ss salt
  • 1.5 ss brunt sukker
  • 2 dl eplemost
  • BBQ-saus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg svinenakke, i ett stort stykke
  • 4 ss BBQ-rub
  • 1.5 ss salt
  • 1.5 ss brunt sukker
  • 2 dl eplemost
  • BBQ-saus
Klapp kjøttet tørt med kjøkkenpapir og gni det godt inn med rub, salt og sukker. Mengde krydder kan du gjerne justere selv, vil du har mere rub så bruker du det. La gjerne kjøttet få ligge å «marinere» i et par tre timer, eller natten over i kjøleskap.
Varm ovnen til 110 grader.
Legg kjøttet over i en passende ildfast form og hell i eplemosten. Dekk formen med aluminiumsfolie, klem folien godt rundt formen slik at det blir tett. Sett formen i ovnen og la kjøttet stå i 8-10 timer.
Kjøttet skal bli så mørt og saftig at det faller fra hverandre ved et lett trykk. Har du mulighet til å gi kjøttet litt ekstra farge og smak ved å gi det en omgang på grillen før servering, er det helt topp.
Eventuelt kan du løfte kjøttstykke over på en trist for så å gi det en stekeskorpe under grill i ovn.  Det er ikke nødvendig, men personlig synes jeg det er godt med litt stekeskorpe.
Riv kjøttet fra hverandre med to gafler og bland det med litt av kraften som ble igjen i formen og god BBQ-saus. Serveres gjerne i saftige burgerbrød med hjemmelaget coleslaw.
woman cooking

Bon appetit!

Klapp kjøttet tørt med kjøkkenpapir og gni det godt inn med rub, salt og sukker. Mengde krydder kan du gjerne justere selv, vil du har mere rub så bruker du det. La gjerne kjøttet få ligge å «marinere» i et par tre timer, eller natten over i kjøleskap.
Varm ovnen til 110 grader.
Legg kjøttet over i en passende ildfast form og hell i eplemosten. Dekk formen med aluminiumsfolie, klem folien godt rundt formen slik at det blir tett. Sett formen i ovnen og la kjøttet stå i 8-10 timer.
Kjøttet skal bli så mørt og saftig at det faller fra hverandre ved et lett trykk. Har du mulighet til å gi kjøttet litt ekstra farge og smak ved å gi det en omgang på grillen før servering, er det helt topp.
Eventuelt kan du løfte kjøttstykke over på en trist for så å gi det en stekeskorpe under grill i ovn.  Det er ikke nødvendig, men personlig synes jeg det er godt med litt stekeskorpe.
Riv kjøttet fra hverandre med to gafler og bland det med litt av kraften som ble igjen i formen og god BBQ-saus. Serveres gjerne i saftige burgerbrød med hjemmelaget coleslaw.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?