Svinekjøtt og sitrus er en kjempefin kombinasjon. Denne retten krever litt forberedelser først, så gjør den seg ferdig selv i ovnen. Server gjerne med en sprø, grønn salat som tilbehør.
Svinekjøtt og sitrus er en kjempefin kombinasjon. Denne retten krever litt forberedelser først, så gjør den seg ferdig selv i ovnen. Server gjerne med en sprø, grønn salat som tilbehør.
Krydre kjøttet med fennikel, salt og kvernet pepper. Rens og skjær løken og fennikelen i smale kløfter. Skjær av skallet på den ene appelsinen og begge klementinene (hvis skallet er tynt kan eventuelt en av klementinene beholde skallet på). Skjær frukten i biter eller skiver.
Varm en stor stekepanne og brun kjøttet godt i en blanding av olje og smør. Tilsett knuste hvitløkfedd og frisk rosmarin underveis i bruningen. Løft kjøttet ut av pannen og over på en tallerken så lenge.
Ha litt mere smør og/eller olje i pannen og tilsett løk og fennikel. La det frese til grønnsakene får litt farge, krydre med salt og pepper. Tilsett sitrus og chili og la det hele syde videre i tre-fire minutter.
Varm ovnen til 200 grader.
Hell grønnsakene over i en mellomstor ildfast form, tilsett saften av 1 appelsin og 2 spiseskjeer sitronsaft. Legg kjøttet (og eventuell kjøttsaft som har dannet seg på tallerkenen) oppå grønnsakene og stek videre i ovnen i ca. 15 minutter. La svinefileten få hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i skiver til servering. Serveres gjerne med en grønn salat som ekstra tilbehør.
Bon appetit!
Krydre kjøttet med fennikel, salt og kvernet pepper. Rens og skjær løken og fennikelen i smale kløfter. Skjær av skallet på den ene appelsinen og begge klementinene (hvis skallet er tynt kan eventuelt en av klementinene beholde skallet på). Skjær frukten i biter eller skiver.
Varm en stor stekepanne og brun kjøttet godt i en blanding av olje og smør. Tilsett knuste hvitløkfedd og frisk rosmarin underveis i bruningen. Løft kjøttet ut av pannen og over på en tallerken så lenge.
Ha litt mere smør og/eller olje i pannen og tilsett løk og fennikel. La det frese til grønnsakene får litt farge, krydre med salt og pepper. Tilsett sitrus og chili og la det hele syde videre i tre-fire minutter.
Varm ovnen til 200 grader.
Hell grønnsakene over i en mellomstor ildfast form, tilsett saften av 1 appelsin og 2 spiseskjeer sitronsaft. Legg kjøttet (og eventuell kjøttsaft som har dannet seg på tallerkenen) oppå grønnsakene og stek videre i ovnen i ca. 15 minutter. La svinefileten få hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i skiver til servering. Serveres gjerne med en grønn salat som ekstra tilbehør.