Svinefilet med sitrus, fennikel og rosmarin

45 min
Lagret av 155 brukere
Svinefilet med sitrus, fennikel og rosmarin
Lagret av 155 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk indrefilet, av svin, ca 800 gram
  • 0.5 ts fennikelfrø, knuste
  • 2 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 0.5 stk rød chili
  • 2 stk appelsin
  • 2 stk klementin
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 fedd hvitløk, med skall
  • 2 stilk rosmarin
  • olje, og smør til steking
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk indrefilet, av svin, ca 800 gram
  • 0.5 ts fennikelfrø, knuste
  • 2 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 0.5 stk rød chili
  • 2 stk appelsin
  • 2 stk klementin
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 fedd hvitløk, med skall
  • 2 stilk rosmarin
  • olje, og smør til steking
  • salt og kvernet pepper
Krydre kjøttet med fennikel, salt og kvernet pepper. Rens og skjær løken og fennikelen i smale kløfter. Skjær av skallet på den ene appelsinen og begge klementinene (hvis skallet er tynt kan eventuelt en av klementinene beholde skallet på). Skjær frukten i biter eller skiver.
Krydre kjøttet med fennikel, salt og kvernet pepper. Rens og skjær løken og fennikelen i smale kløfter. Skjær av skallet på den ene appelsinen og begge klementinene (hvis skallet er tynt kan eventuelt en av klementinene beholde skallet på). Skjær frukten i biter eller skiver.
Varm en stor stekepanne og brun kjøttet godt i en blanding av olje og smør. Tilsett knuste hvitløkfedd og frisk rosmarin underveis i bruningen. Løft kjøttet ut av pannen og over på en tallerken så lenge.
Ha litt mere smør og/eller olje i pannen og tilsett løk og fennikel. La det frese til grønnsakene får litt farge, krydre med salt og pepper. Tilsett sitrus og chili og la det hele syde videre i tre-fire minutter.
Varm ovnen til 200 grader.
Hell grønnsakene over i en mellomstor ildfast form, tilsett saften av 1 appelsin og 2 spiseskjeer sitronsaft. Legg kjøttet (og eventuell kjøttsaft som har dannet seg på tallerkenen) oppå grønnsakene og stek videre i ovnen i ca. 15 minutter. La svinefileten få hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i skiver til servering. Serveres gjerne med en grønn salat som ekstra tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kjøttet med fennikel, salt og kvernet pepper. Rens og skjær løken og fennikelen i smale kløfter. Skjær av skallet på den ene appelsinen og begge klementinene (hvis skallet er tynt kan eventuelt en av klementinene beholde skallet på). Skjær frukten i biter eller skiver.
Krydre kjøttet med fennikel, salt og kvernet pepper. Rens og skjær løken og fennikelen i smale kløfter. Skjær av skallet på den ene appelsinen og begge klementinene (hvis skallet er tynt kan eventuelt en av klementinene beholde skallet på). Skjær frukten i biter eller skiver.
Varm en stor stekepanne og brun kjøttet godt i en blanding av olje og smør. Tilsett knuste hvitløkfedd og frisk rosmarin underveis i bruningen. Løft kjøttet ut av pannen og over på en tallerken så lenge.
Ha litt mere smør og/eller olje i pannen og tilsett løk og fennikel. La det frese til grønnsakene får litt farge, krydre med salt og pepper. Tilsett sitrus og chili og la det hele syde videre i tre-fire minutter.
Varm ovnen til 200 grader.
Hell grønnsakene over i en mellomstor ildfast form, tilsett saften av 1 appelsin og 2 spiseskjeer sitronsaft. Legg kjøttet (og eventuell kjøttsaft som har dannet seg på tallerkenen) oppå grønnsakene og stek videre i ovnen i ca. 15 minutter. La svinefileten få hvile i minst 5 minutter før du skjærer den i skiver til servering. Serveres gjerne med en grønn salat som ekstra tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?