Ribbe med asiatisk tilbehør er et mye lettere alternativ enn den klassiske ribbemiddagen med potet, medisterkake og surkål. Bruk gjerne ribberestene du har igjen fra julen, da behøver du bare å lage det asiatiske tilbehøret. Hopp til steg to om du har ribberester til overs.
Ribbe med asiatisk tilbehør er et mye lettere alternativ enn den klassiske ribbemiddagen med potet, medisterkake og surkål. Bruk gjerne ribberestene du har igjen fra julen, da behøver du bare å lage det asiatiske tilbehøret. Hopp til steg to om du har ribberester til overs.
Bruk et fint stykke ribbe, gjerne tynnribbe. Skjær tynne striper eller ruter helt gjennom svoren. Ha på rikelig med salt og pepper på begge sider, og pakk den inn i folie. Oppbevares kaldt. Krydre gjerne ribba to dager i forveien.
Legg kjøttet med svoren ned i en ildfast form og hell på 1 dl vann. Sett den inn på 150 grader. Bruk vanlig over- og undervarme, ikke varmluft. Bruk gjerne et steketermometer!
Etter cirka halvannen time, eller når steketermometeret viser 65 grader, tar du ut kjøttet, snur det og putter noen laurbærblader innimellom svoren. Ha gjerne litt mer salt og pepper på svoren. Skru opp temperaturen til 180 grader og sett kjøttet tilbake inn i ovnen i en halvtime. Kjernetemperatur skal være 75-80 grader. Er ikke svoren sprø da kan du skru på grillelementet og skru opp temperaturen for å poppe svoren i et par minutter.
La kjøttet hvile minst en halvtime før du kutter det opp i skiver.
Syltet løk
Kok opp eddik, agavesirup og vann. Vask chili og ingefæren godt og kutt dette i skiver. Ha det over i syltelaken sammen med litt salt og pepper.
Kutt rødløken i to og så i tynne skiver. Legg løken over på et sterilisert glass. Dette gjør du ved å enten koke glasset og lokket i vann i et par minutter, eller varme det i ovnen på 200 grader i noen minutter.
Hell syltelaken over rødløken og sett på lokket. Sett glasset på hodet og la det avkjøle seg før du setter hele glasset kaldt. Syltet løk holder seg i flere uker.
Agurksalat
Kutt tynne skiver av agurk og fennikel, gjerne på en mandolin eller et egnet rivjern. Finhakk koriander og bland salaten sammen med riseddik og svarte sesamfrø.
Soppstuing
Kutt aubergine i terninger. Ha på rikelig med salt og la det renne av seg i et dørslag. Tørk over med tørkepapir. Del soppen i to. Finhakk hvitløk, chili og vårløk.
Varm opp litt nøytral olje i en stor stekepanne og fres hvitløk, chili og vårløk til det er mykt og blankt. Tilsett auberginterningene og soppen og la det steke til alt er mykt. Det tar et par minutter. Tilsett så soyasaus og sesamolje og la det koke inn.
Topp stuingen med litt fersk vårløk. Bruk champignon eller aromasopp om du ikke får tak i shiitakesopp.
Servering
Server ribberester, kald eller varm, med syltet rødløk, frisk agurksalat og asiatiskinspirert soppstuing. Topp gjerne med litt frisk koriander.
Bon appetit!
Ribbe
Bruk et fint stykke ribbe, gjerne tynnribbe. Skjær tynne striper eller ruter helt gjennom svoren. Ha på rikelig med salt og pepper på begge sider, og pakk den inn i folie. Oppbevares kaldt. Krydre gjerne ribba to dager i forveien.
Legg kjøttet med svoren ned i en ildfast form og hell på 1 dl vann. Sett den inn på 150 grader. Bruk vanlig over- og undervarme, ikke varmluft. Bruk gjerne et steketermometer!
Etter cirka halvannen time, eller når steketermometeret viser 65 grader, tar du ut kjøttet, snur det og putter noen laurbærblader innimellom svoren. Ha gjerne litt mer salt og pepper på svoren. Skru opp temperaturen til 180 grader og sett kjøttet tilbake inn i ovnen i en halvtime. Kjernetemperatur skal være 75-80 grader. Er ikke svoren sprø da kan du skru på grillelementet og skru opp temperaturen for å poppe svoren i et par minutter.
La kjøttet hvile minst en halvtime før du kutter det opp i skiver.
Syltet løk
Kok opp eddik, agavesirup og vann. Vask chili og ingefæren godt og kutt dette i skiver. Ha det over i syltelaken sammen med litt salt og pepper.
Kutt rødløken i to og så i tynne skiver. Legg løken over på et sterilisert glass. Dette gjør du ved å enten koke glasset og lokket i vann i et par minutter, eller varme det i ovnen på 200 grader i noen minutter.
Hell syltelaken over rødløken og sett på lokket. Sett glasset på hodet og la det avkjøle seg før du setter hele glasset kaldt. Syltet løk holder seg i flere uker.
Agurksalat
Kutt tynne skiver av agurk og fennikel, gjerne på en mandolin eller et egnet rivjern. Finhakk koriander og bland salaten sammen med riseddik og svarte sesamfrø.
Soppstuing
Kutt aubergine i terninger. Ha på rikelig med salt og la det renne av seg i et dørslag. Tørk over med tørkepapir. Del soppen i to. Finhakk hvitløk, chili og vårløk.
Varm opp litt nøytral olje i en stor stekepanne og fres hvitløk, chili og vårløk til det er mykt og blankt. Tilsett auberginterningene og soppen og la det steke til alt er mykt. Det tar et par minutter. Tilsett så soyasaus og sesamolje og la det koke inn.
Topp stuingen med litt fersk vårløk. Bruk champignon eller aromasopp om du ikke får tak i shiitakesopp.
Servering
Server ribberester, kald eller varm, med syltet rødløk, frisk agurksalat og asiatiskinspirert soppstuing. Topp gjerne med litt frisk koriander.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto