Ole Martin Alfsens medisterkaker
Medisterkaker hører hjemme i den tradisjonelle julemiddagen - sammen med ribbe, surkål, rødkål og kokte poteter. Mesterkokken Ole Martin Alfsen deler sine juleoppskrifter, slik at din julemiddag skal bli en suksess!
Medisterkakene kan fint lages og stekes opp til flere dager før de skal spises. De tåler også å fryses ned etter at de er stekt. Ole Martin Alfsen kverner kjøttet selv og bruker like deler ribbe uten bein, svor og svinenakke. Men du kan også kjøpe kvernet kjøtt hos slakteren eller i ferskvaredisken på matbutikken din.
Oppskrift: Ole Martin Alfsen Foto: Stian Broch
Medisterkaker hører hjemme i den tradisjonelle julemiddagen - sammen med ribbe, surkål, rødkål og kokte poteter. Mesterkokken Ole Martin Alfsen deler sine juleoppskrifter, slik at din julemiddag skal bli en suksess!
Medisterkakene kan fint lages og stekes opp til flere dager før de skal spises. De tåler også å fryses ned etter at de er stekt. Ole Martin Alfsen kverner kjøttet selv og bruker like deler ribbe uten bein, svor og svinenakke. Men du kan også kjøpe kvernet kjøtt hos slakteren eller i ferskvaredisken på matbutikken din.
Oppskrift: Ole Martin Alfsen Foto: Stian Broch
Ingredienser
- 1 kg svinekjøtt, kvernet, minimum 10% fett
- 1 stk løk, finhakket
- 15 g salt
- 10 g sort pepper
- 1 ts muskatnøtt
- 1 knivsodd allehånde
- 2 ts ingefær, fersk, revet
- 2 ss potetmel
- 2 stk egg
- 2 dl melk
Slik gjør du:
- 1 kg svinekjøtt, kvernet, minimum 10% fett
- 1 stk løk, finhakket
- 15 g salt
- 10 g sort pepper
- 1 ts muskatnøtt
- 1 knivsodd allehånde
- 2 ts ingefær, fersk, revet
- 2 ss potetmel
- 2 stk egg
- 2 dl melk
