Ole Martin Alfsens medisterpølser
Medisterpølser og medisterkaker hører hjemme i den tradisjonelle julemiddagen - sammen med ribbe, surkål, rødkål og kokte poteter. Mesterkokken Ole Martin Alfsen deler sine juleoppskrifter, slik at din julemiddag skal bli en suksess!
Medisterpølsene kan godt lages en måned i forveien, tipser kjendiskokken. Dermed får du også mer tid til julekos på julaften. Det er ikke så mye ekstrautstyr som skal til når man skal lage sine egne julepølser. Man trenger en kjøttkvern og en pølsestapper. Julepølsene kan gjerne lages flere uker, eller en hel måned, i forveien. De holder seg godt i fryseren.
Medisterpølsene kan fryses rå eller trekkes først og så fryses.
Tarmer til medisterpølsene får du tak i hos slakteren, og hos alle matbutikker med ferskvaredisk. Det er ikke sikkert de har det inne, men spør etter det - det kan bestilles.
Oppskrift: Ole Martin Alfsen Foto: Stian Broch
Medisterpølser og medisterkaker hører hjemme i den tradisjonelle julemiddagen - sammen med ribbe, surkål, rødkål og kokte poteter. Mesterkokken Ole Martin Alfsen deler sine juleoppskrifter, slik at din julemiddag skal bli en suksess!
Medisterpølsene kan godt lages en måned i forveien, tipser kjendiskokken. Dermed får du også mer tid til julekos på julaften. Det er ikke så mye ekstrautstyr som skal til når man skal lage sine egne julepølser. Man trenger en kjøttkvern og en pølsestapper. Julepølsene kan gjerne lages flere uker, eller en hel måned, i forveien. De holder seg godt i fryseren.
Medisterpølsene kan fryses rå eller trekkes først og så fryses.
Tarmer til medisterpølsene får du tak i hos slakteren, og hos alle matbutikker med ferskvaredisk. Det er ikke sikkert de har det inne, men spør etter det - det kan bestilles.
Oppskrift: Ole Martin Alfsen Foto: Stian Broch
Ingredienser
- 3 m svinetarm
- 1 kg svinekjøtt, bog/nakke
- 350 g spekk
- 1 stk løk, revet på rivjern
- 5 stk einebær
- 10 stk allehånde, frø
- 15 stk sorte pepperkorn
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.25 ts muskatnøtt, malt
- 3 dl kraft, kald kraft fra svineknoke
- 3 ts salt
- 1 ts sukker
Slik gjør du:
- 3 m svinetarm
- 1 kg svinekjøtt, bog/nakke
- 350 g spekk
- 1 stk løk, revet på rivjern
- 5 stk einebær
- 10 stk allehånde, frø
- 15 stk sorte pepperkorn
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.25 ts muskatnøtt, malt
- 3 dl kraft, kald kraft fra svineknoke
- 3 ts salt
- 1 ts sukker
