Til hovedinnhold

Flæskestegssandwich

2 h 30 min

Prøv den danske klassikeren flæskestegssandwich! Sandwichen består av mørt svinekjøtt med sprø svor, rødkål og sylteagurk. Her er det laget en variant med vanlig ribbe, men stort sett blir flæskestegssandwich laget med svinekam med svor, noe som er litt vanskeligere å få tak i. I stedet for å lage en varm rødkålstuing har Julie Ilona Balas fra Julies matblogg laget en sprø variant med grønnkål og syrlig eple. Du kan servere det på hvilken type brød du vil, men Balas syns det er naturlig å bruke dansk rugbrød til en dansk klassiker. 

Oppskrift: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Lagret av 120 brukere
Flæskestegssandwich
Foto: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Prøv den danske klassikeren flæskestegssandwich! Sandwichen består av mørt svinekjøtt med sprø svor, rødkål og sylteagurk. Her er det laget en variant med vanlig ribbe, men stort sett blir flæskestegssandwich laget med svinekam med svor, noe som er litt vanskeligere å få tak i. I stedet for å lage en varm rødkålstuing har Julie Ilona Balas fra Julies matblogg laget en sprø variant med grønnkål og syrlig eple. Du kan servere det på hvilken type brød du vil, men Balas syns det er naturlig å bruke dansk rugbrød til en dansk klassiker. 

Oppskrift: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Lagret av 120 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 stk rugbrød
  • 1.5 kg svineribbe
  • 10 stykker laurbærblad
  • 2 klype havsalt
  • 1 klype pepper
  • 1 dl vann
  • 0.5 stk rødkål
  • 1 stk eple, syrlig
  • 4 stilker grønnkål
  • 4 ss majones
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 glass cornichons, eller sylteagurk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk rugbrød
  • 1.5 kg svineribbe
  • 10 stykker laurbærblad
  • 2 klype havsalt
  • 1 klype pepper
  • 1 dl vann
  • 0.5 stk rødkål
  • 1 stk eple, syrlig
  • 4 stilker grønnkål
  • 4 ss majones
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 glass cornichons, eller sylteagurk
Start med kjøttet. Bruk et fint stykke ribbe eller svinekam med svor. Skjær tynne striper helt gjennom svoren.
Ha på rikelig med salt og pepper på begge sider. Har du god tid kan dette gjerne gjøres dagen i forveien.
Legg kjøttet med svoren ned i en ildfast form og hell på 1 dl vann. Settes inn på 150 grader. Bruk vanlig over- og undervarme, ikke varmluft. Bruk gjerne et steketermometer.
Etter ca halvannen time, eller når steketermometeret viser 65 grader (noe lavere hvis du bruker svinekam), tar du ut kjøttet, snur det og putter noen laurbærblader innimellom svoren. Ha gjerne litt mer salt og pepper på svoren.
Skru opp ovnen til 180 grader og sett kjøttet tilbake inn i ovnen i en halvtime. Kjernetemperatur skal være 72 grader. Er ikke svoren sprø, kan du skru på grillelementet og skru opp temperaturen for å poppe svoren i et par minutter.
La kjøttet hvile minst en halvtime før du kutter det opp i tynne skiver.
Kutt rødkål, grønnkål og eple i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller rivjern om du har.
Miks sammen majones, grov sennep og eplecidereddik og bland alt sammen til en røre. Smak til med litt salt og pepper om nødvendig.
Dander flæskestegssandwich på skiver av dansk rugbrød med kålsalaten i bunn, ribbeskiver og cornichons.
woman cooking

Bon appetit!

Start med kjøttet. Bruk et fint stykke ribbe eller svinekam med svor. Skjær tynne striper helt gjennom svoren.
Ha på rikelig med salt og pepper på begge sider. Har du god tid kan dette gjerne gjøres dagen i forveien.
Legg kjøttet med svoren ned i en ildfast form og hell på 1 dl vann. Settes inn på 150 grader. Bruk vanlig over- og undervarme, ikke varmluft. Bruk gjerne et steketermometer.
Etter ca halvannen time, eller når steketermometeret viser 65 grader (noe lavere hvis du bruker svinekam), tar du ut kjøttet, snur det og putter noen laurbærblader innimellom svoren. Ha gjerne litt mer salt og pepper på svoren.
Skru opp ovnen til 180 grader og sett kjøttet tilbake inn i ovnen i en halvtime. Kjernetemperatur skal være 72 grader. Er ikke svoren sprø, kan du skru på grillelementet og skru opp temperaturen for å poppe svoren i et par minutter.
La kjøttet hvile minst en halvtime før du kutter det opp i tynne skiver.
Kutt rødkål, grønnkål og eple i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller rivjern om du har.
Miks sammen majones, grov sennep og eplecidereddik og bland alt sammen til en røre. Smak til med litt salt og pepper om nødvendig.
Dander flæskestegssandwich på skiver av dansk rugbrød med kålsalaten i bunn, ribbeskiver og cornichons.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?