Til hovedinnhold

Nakkekoteletter med blåmuggost, plommer og sursøt løk

30 min

Server saftige nakkekoteletter med plommer, blåmuggost og sursøt løk. Dette er en enkel, rask og svært rimelig hverdagsmiddag.

Lagret av 292 brukere
Nakkekoteletter med blåmuggost, plommer og sursøt løk

Server saftige nakkekoteletter med plommer, blåmuggost og sursøt løk. Dette er en enkel, rask og svært rimelig hverdagsmiddag.

Lagret av 292 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk nakkekoteletter
  • 6 stk plommer
  • 100 g blåmuggost
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sukker
  • salt og kvernet pepper
  • smør, og olje til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk nakkekoteletter
  • 6 stk plommer
  • 100 g blåmuggost
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sukker
  • salt og kvernet pepper
  • smør, og olje til steking
Rens løken og skjær den i syltynne skiver. Bland løkskivene med eddik og sukker. La løken marinere mens du gjør klart resten.
Del kotelettene i to, krydre godt med salt og pepper. Del plommene i to og fjern steinen. Brun kotelettstykkene godt på begge sider i en stor stekepanne med både litt smør og olje. La kjøttet surre/steke i pannen i ca. 10 minutter.
Tilsett plommer og osten i tynne skiver (er det trangt i pannen kan du eventuelt steke plommene raskt i en annen panne for så å legge de over i kotelettpannen sammen med osten). La det hele putre videre i ytterligere noen minutter til osten har smeltet.
Server kotelettene rett fra pannen eller legg alt over på et fat (pass på at du får med deg all stekesjyen fra pannen). Topp retten med sursøt rødløk og server for eksempel en grønn salat ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Rens løken og skjær den i syltynne skiver. Bland løkskivene med eddik og sukker. La løken marinere mens du gjør klart resten.
Del kotelettene i to, krydre godt med salt og pepper. Del plommene i to og fjern steinen. Brun kotelettstykkene godt på begge sider i en stor stekepanne med både litt smør og olje. La kjøttet surre/steke i pannen i ca. 10 minutter.
Tilsett plommer og osten i tynne skiver (er det trangt i pannen kan du eventuelt steke plommene raskt i en annen panne for så å legge de over i kotelettpannen sammen med osten). La det hele putre videre i ytterligere noen minutter til osten har smeltet.
Server kotelettene rett fra pannen eller legg alt over på et fat (pass på at du får med deg all stekesjyen fra pannen). Topp retten med sursøt rødløk og server for eksempel en grønn salat ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?