1.2 kg svinenakke, uten bein, avt. indrefilet av svin
3 ts flaksalt
1 ts sorte pepperkorn, evt. sitronpepper
1 ts fennikelfrø
1 stk tørket chili, liten
2 ss rosmarin, hakket, frisk
2 kvast rosmarin, stilker
olje
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1.2 kg svinenakke, uten bein, avt. indrefilet av svin
3 ts flaksalt
1 ts sorte pepperkorn, evt. sitronpepper
1 ts fennikelfrø
1 stk tørket chili, liten
2 ss rosmarin, hakket, frisk
2 kvast rosmarin, stilker
olje
Knus alle krydderiene sammen i en morter.
Del ev nakkestykket i to like deler på langs. Bind opp hver del med litt kjøkkenhyssing slik at stykkene blir runde i formen. Dytt et par små rosmarinkvaster innunder hyssingen. (Bruker du svinefilet er det ikke nødvendig med noen oppbinding, men husk å fjerne den tykke senen langs med fileten.) Gni kjøttet inn med krydderblandingen og litt olje.
Grill svinenakken ved ca. 200 grader i ca. 30 minutter, eller til kjernetemperaturen er 62 grader. Pakk kjøttet løst inn i aluminiumsfolie og la det hvile i minst 15 minutter ved siden av grillen.
Skjær kjøttet i skiver ved servering.
Bon appetit!
Knus alle krydderiene sammen i en morter.
Del ev nakkestykket i to like deler på langs. Bind opp hver del med litt kjøkkenhyssing slik at stykkene blir runde i formen. Dytt et par små rosmarinkvaster innunder hyssingen. (Bruker du svinefilet er det ikke nødvendig med noen oppbinding, men husk å fjerne den tykke senen langs med fileten.) Gni kjøttet inn med krydderblandingen og litt olje.
Grill svinenakken ved ca. 200 grader i ca. 30 minutter, eller til kjernetemperaturen er 62 grader. Pakk kjøttet løst inn i aluminiumsfolie og la det hvile i minst 15 minutter ved siden av grillen.
Skjær kjøttet i skiver ved servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto