Til hovedinnhold

Grillet svinenakke med fennikel og rosmarin

2 h

En flott, men enkel, rett med masse gode smaker.

Lagret av 134 brukere
Grillet svinenakke med fennikel og rosmarin

En flott, men enkel, rett med masse gode smaker.

Lagret av 134 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.2 kg svinenakke, uten bein, avt. indrefilet av svin
  • 3 ts flaksalt
  • 1 ts sorte pepperkorn, evt. sitronpepper
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 stk tørket chili, liten
  • 2 ss rosmarin, hakket, frisk
  • 2 kvast rosmarin, stilker
  • olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.2 kg svinenakke, uten bein, avt. indrefilet av svin
  • 3 ts flaksalt
  • 1 ts sorte pepperkorn, evt. sitronpepper
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 stk tørket chili, liten
  • 2 ss rosmarin, hakket, frisk
  • 2 kvast rosmarin, stilker
  • olje
Knus alle krydderiene sammen i en morter.
Del ev nakkestykket i to like deler på langs. Bind opp hver del med litt kjøkkenhyssing slik at stykkene blir runde i formen. Dytt et par små rosmarinkvaster innunder hyssingen. (Bruker du svinefilet er det ikke nødvendig med noen oppbinding, men husk å fjerne den tykke senen langs med fileten.) Gni kjøttet inn med krydderblandingen og litt olje.
Grill svinenakken ved ca. 200 grader i ca. 30 minutter, eller til kjernetemperaturen er 62 grader. Pakk kjøttet løst inn i aluminiumsfolie og la det hvile i minst 15 minutter ved siden av grillen.
Skjær kjøttet i skiver ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus alle krydderiene sammen i en morter.
Del ev nakkestykket i to like deler på langs. Bind opp hver del med litt kjøkkenhyssing slik at stykkene blir runde i formen. Dytt et par små rosmarinkvaster innunder hyssingen. (Bruker du svinefilet er det ikke nødvendig med noen oppbinding, men husk å fjerne den tykke senen langs med fileten.) Gni kjøttet inn med krydderblandingen og litt olje.
Grill svinenakken ved ca. 200 grader i ca. 30 minutter, eller til kjernetemperaturen er 62 grader. Pakk kjøttet løst inn i aluminiumsfolie og la det hvile i minst 15 minutter ved siden av grillen.
Skjær kjøttet i skiver ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?