Saftige spareribs med hjemmelaget rub
Hjemmelagde spareribs er en tidkrevende affære, men slettes ikke vanskelig. Den krever riktignok kontroll på varmen, for kjøttet skal tilberedes lenge og over lav varme. Og har du ikke en smoker så går det helt fint med den grillen du måtte ha også.
Sett gjerne av hele sommerdagen til prosjektet hvis det er din første gang, hygg deg i solen mens kjøttet godgjør seg på grillen.
Beregn ca. 500 gr spareribs eller tynnribbe per person.
Server hjemmelaget spareribs med stolthet, kålsalat, kremet mais og ekstra bbq-saus.
Tips: Kryddermiksen passer like godt til svinekjøtt, oksekjøtt og kylling.
Hjemmelagde spareribs er en tidkrevende affære, men slettes ikke vanskelig. Den krever riktignok kontroll på varmen, for kjøttet skal tilberedes lenge og over lav varme. Og har du ikke en smoker så går det helt fint med den grillen du måtte ha også.
Sett gjerne av hele sommerdagen til prosjektet hvis det er din første gang, hygg deg i solen mens kjøttet godgjør seg på grillen.
Beregn ca. 500 gr spareribs eller tynnribbe per person.
Server hjemmelaget spareribs med stolthet, kålsalat, kremet mais og ekstra bbq-saus.
Tips: Kryddermiksen passer like godt til svinekjøtt, oksekjøtt og kylling.
- 2 kg spareribs, rå og klargjorte. evt. tynnribbe
- barbecuesaus
Kryddermiks
- 1 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 1 dl paprikapulver
- 0.5 dl salt
- 0.5 dl hvitløkspulver
- 2 ss spisskummen
- 2 ss chilipulver
- 2 ss pepper
- 2 ss malt fennikel
- 2 kg spareribs, rå og klargjorte. evt. tynnribbe
- barbecuesaus
Kryddermiks
- 1 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 1 dl paprikapulver
- 0.5 dl salt
- 0.5 dl hvitløkspulver
- 2 ss spisskummen
- 2 ss chilipulver
- 2 ss pepper
- 2 ss malt fennikel
Klapp kjøttet godt inn med rub på alle sider og kanter.
Har du ikke en smoker kan du lage en «røykpakke» av fuktig flis innpakket i et dobbelt lag alumiumsfolie. Stikk noen hull i pakken slik at røyken siver ut og legg pakken på varmekilden.
Server hjemmelaget spareribs med stolthet, kålsalat, kremet mais og ekstra bbq-saus.

Bon appetit!
Klapp kjøttet godt inn med rub på alle sider og kanter.
Har du ikke en smoker kan du lage en «røykpakke» av fuktig flis innpakket i et dobbelt lag alumiumsfolie. Stikk noen hull i pakken slik at røyken siver ut og legg pakken på varmekilden.
Server hjemmelaget spareribs med stolthet, kålsalat, kremet mais og ekstra bbq-saus.