Honningglaserte nakkekoteletter med coleslaw
Dette er en enkel og god rett, som smaker spesielt godt på sommeren. De honningglaserte nakkekotelettene kan enkelt legges på grillen i stedet for stekepannen. Coleslaw passer til all slags grillmat, slik at du kan bruke restene til flere sommermiddager. Denne oppskriften får du fra matblogger og kokebokforfatter Marit Westlie, som blogger under navnet Fru Timian.
– Ofte blir coleslaw lagd med ganske mye majones. Jeg synes smaken blir bedre og friskere når jeg bytter ut en del av majonesen med gresk yoghurt. Her har jeg dessuten tatt meg den friheten å tilsette revet grønt eple for å gjøre salaten enda friskere i smaken. Prøv deg fram og finn din egen favorittblanding, tipser Westlie.
Oppskriften er hentet fra boken «Fru Timians beste sommermat» (Cappelen Damm).
Dette er en enkel og god rett, som smaker spesielt godt på sommeren. De honningglaserte nakkekotelettene kan enkelt legges på grillen i stedet for stekepannen. Coleslaw passer til all slags grillmat, slik at du kan bruke restene til flere sommermiddager. Denne oppskriften får du fra matblogger og kokebokforfatter Marit Westlie, som blogger under navnet Fru Timian.
– Ofte blir coleslaw lagd med ganske mye majones. Jeg synes smaken blir bedre og friskere når jeg bytter ut en del av majonesen med gresk yoghurt. Her har jeg dessuten tatt meg den friheten å tilsette revet grønt eple for å gjøre salaten enda friskere i smaken. Prøv deg fram og finn din egen favorittblanding, tipser Westlie.
Oppskriften er hentet fra boken «Fru Timians beste sommermat» (Cappelen Damm).
- 4 stykker nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke
- 1 ts flaksalt
- pepper, nykvernet
- 1 ss olivenolje
- 0.5 dl riseddik
- 50 g honning
- 1 stk rød chili
- 1 bit ingefær, fersk
- 2 fedd hvitløk
- 2.5 dl kyllingkraft
- 1 ss fiskesaus
Coleslaw
- 75 g majones
- 150 g gresk yoghurt
- 1 ss dijonsennep
- 1 stk lime, saften
- 0.5 ts flaksalt
- pepper
- 0.5 stk sommerkål
- 2 stykker gulrot
- 2 stykker eple, grønne
- 15 stykker mynte, fersk eller tørket mynte
- 4 stykker nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke
- 1 ts flaksalt
- pepper, nykvernet
- 1 ss olivenolje
- 0.5 dl riseddik
- 50 g honning
- 1 stk rød chili
- 1 bit ingefær, fersk
- 2 fedd hvitløk
- 2.5 dl kyllingkraft
- 1 ss fiskesaus
Coleslaw
- 75 g majones
- 150 g gresk yoghurt
- 1 ss dijonsennep
- 1 stk lime, saften
- 0.5 ts flaksalt
- pepper
- 0.5 stk sommerkål
- 2 stykker gulrot
- 2 stykker eple, grønne
- 15 stykker mynte, fersk eller tørket mynte
Coleslaw
Honningglaserte nakkekoteletter
