Det finnes utrolig mange varianter av. Noen er mer avanserte, mens andre er enkle å lage selv. En hjemmelaget, smakfull sylte vil glede mange ved julefrokosten.
Det finnes utrolig mange varianter av. Noen er mer avanserte, mens andre er enkle å lage selv. En hjemmelaget, smakfull sylte vil glede mange ved julefrokosten.
Kok opp vannet med salt i en vid kjele, ha i laurbærbladene, løkbåter, nellik og pepperkorn. Legg i kjøttet og persillekvasten og skru ned varmen. Sylten bør ikke koke, men trekke på ca. 90 grader i ca. 1 1 / 2 time. Bruk lokk på kjelen. Når sylten er ferdig kokt, lar du den ligge i kokelaken til den er passe avkjølt.
Har du ikke en syltepresse, trenger du to skjærefjøler eller to plankebiter og noe tungt til å presse den sammen med. Brett kjøttstykket dobbelt, slik at svoren kommer ut. Du kan gjerne pakke den inn i tynn plastfolie før den legges i press på et kjølig sted natten over. For å få en dekorativ julesylte kan du stikke inn hele nellikspiker i svoren. Sylten oppbevares i svak saltlake eller fryses.
Bon appetit!
Kok opp vannet med salt i en vid kjele, ha i laurbærbladene, løkbåter, nellik og pepperkorn. Legg i kjøttet og persillekvasten og skru ned varmen. Sylten bør ikke koke, men trekke på ca. 90 grader i ca. 1 1 / 2 time. Bruk lokk på kjelen. Når sylten er ferdig kokt, lar du den ligge i kokelaken til den er passe avkjølt.
Har du ikke en syltepresse, trenger du to skjærefjøler eller to plankebiter og noe tungt til å presse den sammen med. Brett kjøttstykket dobbelt, slik at svoren kommer ut. Du kan gjerne pakke den inn i tynn plastfolie før den legges i press på et kjølig sted natten over. For å få en dekorativ julesylte kan du stikke inn hele nellikspiker i svoren. Sylten oppbevares i svak saltlake eller fryses.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto