Til hovedinnhold

Sylte

12 h

Det finnes utrolig mange varianter av. Noen er mer avanserte, mens andre er enkle å lage selv. En hjemmelaget, smakfull sylte vil glede mange ved julefrokosten.

Lagret av 45 brukere
Sylte

Det finnes utrolig mange varianter av. Noen er mer avanserte, mens andre er enkle å lage selv. En hjemmelaget, smakfull sylte vil glede mange ved julefrokosten.

Lagret av 45 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg sideflesk, eller buklist
  • 4 ts salt
  • 3 l vann
  • 4 stk laurbærblad
  • 10 stk hel sort pepper
  • 1 stk løk
  • 1 bunt persille

1

  • nellikspiker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg sideflesk, eller buklist
  • 4 ts salt
  • 3 l vann
  • 4 stk laurbærblad
  • 10 stk hel sort pepper
  • 1 stk løk
  • 1 bunt persille

1

  • nellikspiker
Kok opp vannet med salt i en vid kjele, ha i laurbærbladene, løkbåter, nellik og pepperkorn. Legg i kjøttet og persillekvasten og skru ned varmen. Sylten bør ikke koke, men trekke på ca. 90 grader i ca. 1 1 / 2 time. Bruk lokk på kjelen. Når sylten er ferdig kokt, lar du den ligge i kokelaken til den er passe avkjølt.
Har du ikke en syltepresse, trenger du to skjærefjøler eller to plankebiter og noe tungt til å presse den sammen med. Brett kjøttstykket dobbelt, slik at svoren kommer ut. Du kan gjerne pakke den inn i tynn plastfolie før den legges i press på et kjølig sted natten over.
For å få en dekorativ julesylte kan du stikke inn hele nellikspiker i svoren. Sylten oppbevares i svak saltlake eller fryses.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vannet med salt i en vid kjele, ha i laurbærbladene, løkbåter, nellik og pepperkorn. Legg i kjøttet og persillekvasten og skru ned varmen. Sylten bør ikke koke, men trekke på ca. 90 grader i ca. 1 1 / 2 time. Bruk lokk på kjelen. Når sylten er ferdig kokt, lar du den ligge i kokelaken til den er passe avkjølt.
Har du ikke en syltepresse, trenger du to skjærefjøler eller to plankebiter og noe tungt til å presse den sammen med. Brett kjøttstykket dobbelt, slik at svoren kommer ut. Du kan gjerne pakke den inn i tynn plastfolie før den legges i press på et kjølig sted natten over.
For å få en dekorativ julesylte kan du stikke inn hele nellikspiker i svoren. Sylten oppbevares i svak saltlake eller fryses.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?