Enkel postei
Det er vanskelig for de fleste nordmenn av min generasjon å forstå at leverpostei kan være festmat. Reiser du i Frankrike eller Danmark – eller kikker i en kokebok fra etterkrigstiden – vil du oppdage en postei-kult uten like. Jeg har sett franskmenn sette seg til bords foran en god postei med samme blikk i øynene som en vestlending foran årets første pinnekjøttmåltid sier matskribent Erik Halvorsen.
En postei (med eller uten lever) bakes vanligvis i ovnen i vannbad. Med kjøkkenmaskin finnes det imidlertid en mye enklere måte å lage leverpostei på.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Thor Brødreskift
Det er vanskelig for de fleste nordmenn av min generasjon å forstå at leverpostei kan være festmat. Reiser du i Frankrike eller Danmark – eller kikker i en kokebok fra etterkrigstiden – vil du oppdage en postei-kult uten like. Jeg har sett franskmenn sette seg til bords foran en god postei med samme blikk i øynene som en vestlending foran årets første pinnekjøttmåltid sier matskribent Erik Halvorsen.
En postei (med eller uten lever) bakes vanligvis i ovnen i vannbad. Med kjøkkenmaskin finnes det imidlertid en mye enklere måte å lage leverpostei på.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Thor Brødreskift
Ingredienser
- 2 løk
- 200 g sideflesk
- 2 hvitløksfedd
- sherry
- 500 g lammelever
- 1 ts timian
- 0.5 ts allehånde, malt
- 2 ts pepper
- salt
Slik gjør du:
- 2 løk
- 200 g sideflesk
- 2 hvitløksfedd
- sherry
- 500 g lammelever
- 1 ts timian
- 0.5 ts allehånde, malt
- 2 ts pepper
- salt
