Hellstrøms asiatiske ribbe
Mesterkokk Eyvind Hellstrøm deler her en oppskrift på asiatisk ribbe med sitrongress. Hvem sier at man ikke kan eksperimentere med ribba? Svin og sitrongress er en helt fantastisk smakskombinasjon, og er super for deg som ønsker asiatisk ribbe i julen.
Oppskrift og bilde er hentet fra kokeboken «Duft av jul» av Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen. Foto: Stian Broch/Gursli Berg Forlag.
Mesterkokk Eyvind Hellstrøm deler her en oppskrift på asiatisk ribbe med sitrongress. Hvem sier at man ikke kan eksperimentere med ribba? Svin og sitrongress er en helt fantastisk smakskombinasjon, og er super for deg som ønsker asiatisk ribbe i julen.
Oppskrift og bilde er hentet fra kokeboken «Duft av jul» av Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen. Foto: Stian Broch/Gursli Berg Forlag.
- 4 kg tynnribbe
- 50 g pepper, grovkvernet
- 50 g fingersalt
- 2 stk løk
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk hvitløk, hel
- 3 kvister timian
- 200 g tørket aprikos
- 8 stk sitrongress, finhakket
- 2 ss soyasaus
- 3 ss worcestershiresaus
- 4 kg tynnribbe
- 50 g pepper, grovkvernet
- 50 g fingersalt
- 2 stk løk
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk hvitløk, hel
- 3 kvister timian
- 200 g tørket aprikos
- 8 stk sitrongress, finhakket
- 2 ss soyasaus
- 3 ss worcestershiresaus
