Hellstrøms medisterkaker og medisterpølser
Eyvind Hellstrøms oppskrift på medisterkaker og medisterpølser, som smaker fantastisk til juleribba! Både julepølsene og medisterkakene lages med hjemmelaget medisterfarse, og stekes gylne i stekepanna. Hver oppskrift er beregnet til 4-6 personer.
Oppskrift og bilde er hentet fra kokeboken «Duft av jul» av Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen. Foto: Stian Broch/Gursli Berg Forlag
Prøv medisterkakene og julepølsene til klassisk ribbe med sprø svor.
Eyvind Hellstrøms oppskrift på medisterkaker og medisterpølser, som smaker fantastisk til juleribba! Både julepølsene og medisterkakene lages med hjemmelaget medisterfarse, og stekes gylne i stekepanna. Hver oppskrift er beregnet til 4-6 personer.
Oppskrift og bilde er hentet fra kokeboken «Duft av jul» av Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen. Foto: Stian Broch/Gursli Berg Forlag
Prøv medisterkakene og julepølsene til klassisk ribbe med sprø svor.
Medisterpølser
- 350 g svinekjøtt, renskåret
- 150 g spekk
- 0.5 ts salt
- 1.5 ss potetmel
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts malt ingefær
- 0.25 ts malt nellik
- 2 ss persille, finhakket
- 2.5 dl melk
- svinetarm
- 2 fedd hvitløk, hele
- 2 stk laurbærblad
Medisterkaker
- 1 kg medisterdeig
- 1 ss salt
- 2.5 ss potetmel
- 1 ts pepper
- 0.25 ts malt nellik
- 0.5 ts ingefær
- 4 dl melk
- smør
Medisterpølser
- 350 g svinekjøtt, renskåret
- 150 g spekk
- 0.5 ts salt
- 1.5 ss potetmel
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts malt ingefær
- 0.25 ts malt nellik
- 2 ss persille, finhakket
- 2.5 dl melk
- svinetarm
- 2 fedd hvitløk, hele
- 2 stk laurbærblad
Medisterkaker
- 1 kg medisterdeig
- 1 ss salt
- 2.5 ss potetmel
- 1 ts pepper
- 0.25 ts malt nellik
- 0.5 ts ingefær
- 4 dl melk
- smør
Medisterdeig
Medisterpølser
Medisterkaker
