Svineknoke i øl og eplemost

60 min
234 har lagret denne
Svineknoke i øl og eplemost på hvit tallerken
234 har lagret denne
3
porsjoner
  • 500 g svineknoke, lettsaltet
  • 2.5 dl mørkt øl, stout
  • 3 dl eplemost

Sennepsstuede grønnsaker og byggryn

  • 2.5 ss smør
  • 2.5 ss finbakstmel
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ss sennep, sterk
  • 1 ss sennep, grovkornet
  • 20 stk gulrot, ca 200 g
  • 200 g pastinakk
  • 200 g rosenkål
  • 200 g byggryn, ca 2 dl
  • 1 ss bladpersille, hakket til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g svineknoke, lettsaltet
  • 2.5 dl mørkt øl, stout
  • 3 dl eplemost

Sennepsstuede grønnsaker og byggryn

  • 2.5 ss smør
  • 2.5 ss finbakstmel
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ss sennep, sterk
  • 1 ss sennep, grovkornet
  • 20 stk gulrot, ca 200 g
  • 200 g pastinakk
  • 200 g rosenkål
  • 200 g byggryn, ca 2 dl
  • 1 ss bladpersille, hakket til pynt
Skyll knokene godt i kaldt vann. Legg dem over i en kasserolle som akkurat rommer knokene.
Hell over øl og eplemost. Fyll på med vann til det så vidt dekker knokene. Kok opp, og la knokene trekke (vannet skal ikke koke, men ligge på rundt 85 grader) under lokk i cirka 3 timer.
Rens og kutt grønnsakene i grove biter eller staver. Kok dem møre i saltet vann. Ta grønnsakene opp av vannet og la dem renne godt av seg.
Smelt 2,5 ss smør i en kasserolle. Tilsett melet, spe med varm melk mens du visper. La sausen småkoke et par minutter og smak til med sennep, salt og pepper.
Vend grønnsakene og byggrynene inn i sausen. Dryss over hakket persille og server grønnsakene som tilbehør til knokene.
Stek gjerne knokene ved 220 grader i cirka 20 minutter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll knokene godt i kaldt vann. Legg dem over i en kasserolle som akkurat rommer knokene.
Hell over øl og eplemost. Fyll på med vann til det så vidt dekker knokene. Kok opp, og la knokene trekke (vannet skal ikke koke, men ligge på rundt 85 grader) under lokk i cirka 3 timer.
Rens og kutt grønnsakene i grove biter eller staver. Kok dem møre i saltet vann. Ta grønnsakene opp av vannet og la dem renne godt av seg.
Smelt 2,5 ss smør i en kasserolle. Tilsett melet, spe med varm melk mens du visper. La sausen småkoke et par minutter og smak til med sennep, salt og pepper.
Vend grønnsakene og byggrynene inn i sausen. Dryss over hakket persille og server grønnsakene som tilbehør til knokene.
Stek gjerne knokene ved 220 grader i cirka 20 minutter før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?