Svineknoke i øl og eplemost
En av de klare mattrendene vi vil se mer til er ideen om å gå tilbake til det tradisjonelle både når det gjelder retter, teknikker og råvarer, men gjerne med en moderne vri.
Svineknoke er raus og mektig tradisjonsmat, her er den trukket i øl og eplemost for ekstra god og saftig smak. Knoken serveres med sennepsstuede grønnsaker og byggryn.
Tips: De sennepsstuede grønnsakene kan byttes ut med rotmos eller «byggotto» og stekte epler. Husk å legge byggrynene i bløt dagen før.
Knokene kan også serveres med surkål eller den tyske varianten «sauerkraut». Uansett hva du velger er god og sterk sennep et «must» til denne retten.
En av de klare mattrendene vi vil se mer til er ideen om å gå tilbake til det tradisjonelle både når det gjelder retter, teknikker og råvarer, men gjerne med en moderne vri.
Svineknoke er raus og mektig tradisjonsmat, her er den trukket i øl og eplemost for ekstra god og saftig smak. Knoken serveres med sennepsstuede grønnsaker og byggryn.
Tips: De sennepsstuede grønnsakene kan byttes ut med rotmos eller «byggotto» og stekte epler. Husk å legge byggrynene i bløt dagen før.
Knokene kan også serveres med surkål eller den tyske varianten «sauerkraut». Uansett hva du velger er god og sterk sennep et «must» til denne retten.
- 500 g svineknoke, lettsaltet
- 2.5 dl mørkt øl, stout
- 3 dl eplemost
Sennepsstuede grønnsaker og byggryn
- 2.5 ss smør
- 2.5 ss finbakstmel
- 5 dl lettmelk
- 1 ss sennep, sterk
- 1 ss sennep, grovkornet
- 20 stk gulrot, ca 200 g
- 200 g pastinakk
- 200 g rosenkål
- 200 g byggryn, ca 2 dl
- 1 ss bladpersille, hakket til pynt
- 500 g svineknoke, lettsaltet
- 2.5 dl mørkt øl, stout
- 3 dl eplemost
Sennepsstuede grønnsaker og byggryn
- 2.5 ss smør
- 2.5 ss finbakstmel
- 5 dl lettmelk
- 1 ss sennep, sterk
- 1 ss sennep, grovkornet
- 20 stk gulrot, ca 200 g
- 200 g pastinakk
- 200 g rosenkål
- 200 g byggryn, ca 2 dl
- 1 ss bladpersille, hakket til pynt
