Glasert ribbe
Glasert ribbe med asiatisk glaze er en smakfull og spennende vri på ribba. Langtidssteking har en fantastisk effekt på ribbestykket og er virkelig verdt å prøve. Eneste utfordringen er at ribba nesten kan bli for mør. Du vet når den oppfører seg som «pulled-pork», kan spises med skje og smelter i munnen.
Ribba må ikke glaseres som jeg har gjort her, men du verden så godt det blir! Det er dessuten en super måte å bruke opp ribberester på. Bare skjær ribba i passende biter, stek bitene i stekepanna og la de få ligge der og surre i soya, honning, ingefær, hvitløk, lime og sitrongress.
Glasert ribbe med asiatisk glaze er en smakfull og spennende vri på ribba. Langtidssteking har en fantastisk effekt på ribbestykket og er virkelig verdt å prøve. Eneste utfordringen er at ribba nesten kan bli for mør. Du vet når den oppfører seg som «pulled-pork», kan spises med skje og smelter i munnen.
Ribba må ikke glaseres som jeg har gjort her, men du verden så godt det blir! Det er dessuten en super måte å bruke opp ribberester på. Bare skjær ribba i passende biter, stek bitene i stekepanna og la de få ligge der og surre i soya, honning, ingefær, hvitløk, lime og sitrongress.
- 3 kg tynnribbe
- salt
- kvernet pepper
Glaze
- 2 dl soyasaus
- 1 dl flytende honning
- 2 ss riseddik, eller 7% eddik
- 4 ss brunt sukker
- 1.5 ss ingefær, finrevet
- 4 fedd hvitløk
- 0.5 stk rød chili, finsnittet
- 2 stk sitrongress, knust og delt i grove biter
- 1 ts sort pepper, grovknust
- 3 stk stjerneanis
- 1 stk lime, saften
- friske urter, som vårløk, koriander og persille
- 3 kg tynnribbe
- salt
- kvernet pepper
Glaze
- 2 dl soyasaus
- 1 dl flytende honning
- 2 ss riseddik, eller 7% eddik
- 4 ss brunt sukker
- 1.5 ss ingefær, finrevet
- 4 fedd hvitløk
- 0.5 stk rød chili, finsnittet
- 2 stk sitrongress, knust og delt i grove biter
- 1 ts sort pepper, grovknust
- 3 stk stjerneanis
- 1 stk lime, saften
- friske urter, som vårløk, koriander og persille
Glaze
