Til hovedinnhold

Eyvind Hellstrøms ribbe

3 h
23 varer
429
Eyvind Hellstrøms sprø ribbe med mandelpotetpuré

Her får du ribbe slik Eyvind Hellstrøm lager den, samt kokkens juletallerken med medisterkaker, medisterpølse, mandelpotetpuré og annet godt tilbehør. Ribba er både saftig og knasende sprø, akkurat slik en god juleribbe skal være.

Oppskriften på Hellstrøms ribbe er til 4-6 voksne personer. Beregne cirka 400-500 gram ribbe per person, og husk at den bør krydres 1-3 dager i forveien for best resultat.

Ingredienser

4
porsjoner

Hellstrøms ribbe

  • 2 kg tynnribbe, ca. 400-500 gram per person
  • havsalt
  • hel sort pepper, knust
  • vann
  • 8 stykker sjalottløk, renset
  • 10 fedd hvitløk, med skall
  • 1 ss hvetemel
  • 1 - 2 ss soyasaus
  • 1 ss worcestershiresaus

Ekstra

  • medisterkaker
  • medisterpølse
  • ribbefett

Mandelpotetpuré

  • mandelpotet
  • smør
  • helmelk

Tilbehør

  • 1 stk radicchio
  • 2 - 4 ss ribbefett
  • 2 ss sherryeddik
  • 1 ss honning
  • fiken, tørkede
  • aprikos
  • rosiner
  • rødvin
  • rødvinseddik

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Hellstrøms ribbe

  • 2 kg tynnribbe, ca. 400-500 gram per person
  • havsalt
  • hel sort pepper, knust
  • vann
  • 8 stykker sjalottløk, renset
  • 10 fedd hvitløk, med skall
  • 1 ss hvetemel
  • 1 - 2 ss soyasaus
  • 1 ss worcestershiresaus

Ekstra

  • medisterkaker
  • medisterpølse
  • ribbefett

Mandelpotetpuré

  • mandelpotet
  • smør
  • helmelk

Tilbehør

  • 1 stk radicchio
  • 2 - 4 ss ribbefett
  • 2 ss sherryeddik
  • 1 ss honning
  • fiken, tørkede
  • aprikos
  • rosiner
  • rødvin
  • rødvinseddik

Hellstrøms ribbe

Ha godt med salt på ribba. La den stå fra ett til tre døgn. Skyll av saltet.
Ha på rikelig med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form med svorsiden ned, og hell på vann til det dekker svoren. Ha i sjalottløk og hvitløk. Sett ribba inn i ovnen på 180 grader.
Snu den etter én time og stek ytterligere én time med svorsiden opp. Den siste halvtimen (total steketid blir 2 og en halv time) skal man med jevne mellomrom øse over av skyen.

Sjysaus

Hell sjyen i en kjele. Mos hvitløksfeddene ned i sjyen gjennom en sikt med baksiden av en sleiv. Dryss over mel og la det synke til bunnen før du pisker det inn.
Ha i soyasaus og worchestershiresauce og la det koke i noen minutter.

Ekstra

Stek medisterpølser og medisterkaker i ribbefett.

Mandelpotetpuré

Mandelpotetpuré lages ved å koke mandelpoteter møre og mose inn smør (cirka 1/3 av vekten på potetene). Rør inn melk til puréen får passe konsistens.

Tilbehør

Snitt raddichio-en i grove biter og kok den i godt saltet vann. Sil av og ha den i en kjele sammen med noen spiseskjeer ribbefett, sherryeddik og honning.
Kok en blanding av tørket frukt som fiken, aprikoser og rosiner i rødvin og noen spiseskjeer rødvinseddik i cirka en halv time, eller til væsken er fordampet.

Servering

Skjær opp Hellstrøms ribbe og legg stykkene på varme tallerkener med medisterpølse, medisterkaker, radicchio rosso, vinterfruktkompott, mandelpotetpure og sausen.
woman cooking

Bon appetit!

Hellstrøms ribbe

Ha godt med salt på ribba. La den stå fra ett til tre døgn. Skyll av saltet.
Ha på rikelig med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form med svorsiden ned, og hell på vann til det dekker svoren. Ha i sjalottløk og hvitløk. Sett ribba inn i ovnen på 180 grader.
Snu den etter én time og stek ytterligere én time med svorsiden opp. Den siste halvtimen (total steketid blir 2 og en halv time) skal man med jevne mellomrom øse over av skyen.

Sjysaus

Hell sjyen i en kjele. Mos hvitløksfeddene ned i sjyen gjennom en sikt med baksiden av en sleiv. Dryss over mel og la det synke til bunnen før du pisker det inn.
Ha i soyasaus og worchestershiresauce og la det koke i noen minutter.

Ekstra

Stek medisterpølser og medisterkaker i ribbefett.

Mandelpotetpuré

Mandelpotetpuré lages ved å koke mandelpoteter møre og mose inn smør (cirka 1/3 av vekten på potetene). Rør inn melk til puréen får passe konsistens.

Tilbehør

Snitt raddichio-en i grove biter og kok den i godt saltet vann. Sil av og ha den i en kjele sammen med noen spiseskjeer ribbefett, sherryeddik og honning.
Kok en blanding av tørket frukt som fiken, aprikoser og rosiner i rødvin og noen spiseskjeer rødvinseddik i cirka en halv time, eller til væsken er fordampet.

Servering

Skjær opp Hellstrøms ribbe og legg stykkene på varme tallerkener med medisterpølse, medisterkaker, radicchio rosso, vinterfruktkompott, mandelpotetpure og sausen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?