En deilig langtidskokt gryte med svinenakke, tomat og salvie er en perfekt rett når du vil ha noe som varmer. Gryteretten er enkel å lage, da mye av magien skjer når den putrer for seg selv inni stekeovnen.
Som tilbehør har jeg her valgt gnocchi, små italienske potetboller, som jeg har kokt og stekt gylne i brunet smør med litt salvie.
En deilig langtidskokt gryte med svinenakke, tomat og salvie er en perfekt rett når du vil ha noe som varmer. Gryteretten er enkel å lage, da mye av magien skjer når den putrer for seg selv inni stekeovnen.
Som tilbehør har jeg her valgt gnocchi, små italienske potetboller, som jeg har kokt og stekt gylne i brunet smør med litt salvie.
Varm ovnen til 170 grader. Del kjøttet i åtte jevne stykker og krydre stykkene godt med salt og pepper. Skjær sellerien i jevne biter på skrå, skjær løken i skiver og knus hvitløkfeddene.
Brun kjøttet i en stor varm stekepanne med litt olje. Legg de brunede kjøttstykkene over i en mellomstor kasserolle (som tåler en tur i stekeovnen). Fres løk, hvitløk og selleri i samme panne uten å vaske pannen først. Tilsett litt mer olje om nødvendig.
Fres grønnsakene i 2-3 minutter under omrøring, til løken begynner å mykne. Hell over hvitvin og la det koke til halvparten av væsken har fordampet. Tilsett tomater, chili, sitronsaft, 1 ss sitronskall, kyllingkraft og salvie.
Gi det et godt oppkok og hell alt over kjøttet i kasserollen. Dekk kasserollen med tett lokk og sett kasserollen inn i ovnen. La gryten stå i oven i 2 1/2 time, eller til kjøttet er helt mørt. Ta gjerne av lokket de siste 30 minuttene.
Varm litt olje i en liten stekepanne og stek eller «fritér» resten av salviebladene. Bladene skal bli sprø, men må ikke bli brent. Dryss de sprø salviebladene over kjøttet ved servering.
Bon appetit!
Varm ovnen til 170 grader. Del kjøttet i åtte jevne stykker og krydre stykkene godt med salt og pepper. Skjær sellerien i jevne biter på skrå, skjær løken i skiver og knus hvitløkfeddene.
Brun kjøttet i en stor varm stekepanne med litt olje. Legg de brunede kjøttstykkene over i en mellomstor kasserolle (som tåler en tur i stekeovnen). Fres løk, hvitløk og selleri i samme panne uten å vaske pannen først. Tilsett litt mer olje om nødvendig.
Fres grønnsakene i 2-3 minutter under omrøring, til løken begynner å mykne. Hell over hvitvin og la det koke til halvparten av væsken har fordampet. Tilsett tomater, chili, sitronsaft, 1 ss sitronskall, kyllingkraft og salvie.
Gi det et godt oppkok og hell alt over kjøttet i kasserollen. Dekk kasserollen med tett lokk og sett kasserollen inn i ovnen. La gryten stå i oven i 2 1/2 time, eller til kjøttet er helt mørt. Ta gjerne av lokket de siste 30 minuttene.
Varm litt olje i en liten stekepanne og stek eller «fritér» resten av salviebladene. Bladene skal bli sprø, men må ikke bli brent. Dryss de sprø salviebladene over kjøttet ved servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto