Indrefilet av svin med couscous

1 t 30 min
526 har lagret denne
Grillet svinefilet skåret i skiver og servert med couscoussalat
Foto: Silje Sandberg
526 har lagret denne
4
porsjoner
  • 800 g svinefilet

Marinade

  • 0.5 dl olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts timian, tørket
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 stk sitron, skallet

Couscous-salat

  • 3 dl couscous
  • 3 dl grønnsaksbuljong, utblandet
  • 1 ss smør
  • 3 stk vårløk, i tynne skiver
  • 2 stk spisspaprika, i skiver
  • 4 stilker stangselleri, i små biter
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk sitron, saften
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • 2 ss mynte, finhakket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g svinefilet

Marinade

  • 0.5 dl olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts timian, tørket
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 stk sitron, skallet

Couscous-salat

  • 3 dl couscous
  • 3 dl grønnsaksbuljong, utblandet
  • 1 ss smør
  • 3 stk vårløk, i tynne skiver
  • 2 stk spisspaprika, i skiver
  • 4 stilker stangselleri, i små biter
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk sitron, saften
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • 2 ss mynte, finhakket
Renskjær fileten for hinner.
Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden minst en time, men den kan gjerne ligge over natten.
Kok opp grønnsaksbuljongen, tilsett smør og la det smelte. Ha i couscous, og rør godt om. Trekk kjelen av platen, legg på lokk og la det trekke i 4-5 minutter.
Grovhakk grønnsakene og bland dem inn i couscousen sammen med olivenolje og sitronsaft. Bland inn finhakket bladpersille og mynte.
Legg svinefileten på grillen på høy varme og stek til den har fått en god stekeskorpe på alle sider.
Legg fileten over på indirekte varme. La kjøttet steke videre med termometer til kjøttet har en kjernetemperatur på 64-65 °C.
La fileten hvile i 5-10 minutter før du skjærer den i skiver.
Server grillet svinefilet med couscoussalat og din favorittsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Renskjær fileten for hinner.
Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden minst en time, men den kan gjerne ligge over natten.
Kok opp grønnsaksbuljongen, tilsett smør og la det smelte. Ha i couscous, og rør godt om. Trekk kjelen av platen, legg på lokk og la det trekke i 4-5 minutter.
Grovhakk grønnsakene og bland dem inn i couscousen sammen med olivenolje og sitronsaft. Bland inn finhakket bladpersille og mynte.
Legg svinefileten på grillen på høy varme og stek til den har fått en god stekeskorpe på alle sider.
Legg fileten over på indirekte varme. La kjøttet steke videre med termometer til kjøttet har en kjernetemperatur på 64-65 °C.
La fileten hvile i 5-10 minutter før du skjærer den i skiver.
Server grillet svinefilet med couscoussalat og din favorittsaus.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?