Grytestekt oksestek med selleri- og mandelpotetstappe
Denne gangen har jeg valgt å grytesteke oksesteken, eller braisere kan vi kanskje kalle det. I en tykkbunnet gryte under tett lokk med gode grønnsaker, urter, rødvin og kraft får steken ligge å kose seg mens alt tar og gir hverandre smak og saftighet. Ta heller tiden til hjelp enn å skru opp temperaturen. Lav og kontrollert temperatur og den gode tiden er på din og oksesteken sin side.
Denne gangen har jeg valgt å grytesteke oksesteken, eller braisere kan vi kanskje kalle det. I en tykkbunnet gryte under tett lokk med gode grønnsaker, urter, rødvin og kraft får steken ligge å kose seg mens alt tar og gir hverandre smak og saftighet. Ta heller tiden til hjelp enn å skru opp temperaturen. Lav og kontrollert temperatur og den gode tiden er på din og oksesteken sin side.
- 1.5 kg oksestek, surret
- 4 fedd hvitløk
- 2 stk løk
- 5 stykker gulrøtter, mellomstore
- 2 stykker pastinakk, mellomstore
- 2 stilker rosmarin, og/eller timian
- 1 ts fennikelfrø, knuste
- 4 ss tomatpuré
- 3 dl rødvin
- 6 dl oksekraft, god
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
- smør, til steking
- persille, til servering
Sellerirot- og mandelpotetstappe
- 500 g mandelpotet, skrelte
- 500 g sellerirot, renset og skrelt
- 2 dl melk
- 1 dl crème fraîche, evt. melk eller fløte
- 50 g smør
- salt
- parmesan
- olivenolje
- pepper, kvernet, sort
- persille, hakket
- 1.5 kg oksestek, surret
- 4 fedd hvitløk
- 2 stk løk
- 5 stykker gulrøtter, mellomstore
- 2 stykker pastinakk, mellomstore
- 2 stilker rosmarin, og/eller timian
- 1 ts fennikelfrø, knuste
- 4 ss tomatpuré
- 3 dl rødvin
- 6 dl oksekraft, god
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
- smør, til steking
- persille, til servering
Sellerirot- og mandelpotetstappe
- 500 g mandelpotet, skrelte
- 500 g sellerirot, renset og skrelt
- 2 dl melk
- 1 dl crème fraîche, evt. melk eller fløte
- 50 g smør
- salt
- parmesan
- olivenolje
- pepper, kvernet, sort
- persille, hakket
Sellerirot- og mandelpotetstappe
