I marinadeoppskriften har kokk Even Rosted latt seg inspirere av Sigrid Strætkverns oppskrifter i boken «Øl med kniv og gaffel».
Tips! Før du serverer kan du ha på en klatt med godt kryddersmør, for eksempel med ramsløk eller andre urter. Server med grillet hjertesalat og tomatsalsa.
I marinadeoppskriften har kokk Even Rosted latt seg inspirere av Sigrid Strætkverns oppskrifter i boken «Øl med kniv og gaffel».
Tips! Før du serverer kan du ha på en klatt med godt kryddersmør, for eksempel med ramsløk eller andre urter. Server med grillet hjertesalat og tomatsalsa.
3 dl mørkt øl, For eksempel en Bayer eller Brown Ale
1 dl soyasaus
1 ss ingefær, revet
3 fedd hvitløk, finhakket
1 stk rød chili, finhakket og frøene fjernet
Bland ingrediensene til marinaden. Del kjøttstykket i fire like store biter. Bruk en brødpose til å marinere kjøttet i. Prøv å få ut så mye luft av posen du klarer. La kjøttet ligge i kjøleskap over natten.
Grilling av kjøttet
Før du skal grille er det viktig at kjøttet ligger en 20–30 minutters tid i romtemperatur. Det gir et saftigere og bedre resultat.
Grill kjøttet i 3–5 minutter på hver side, men dette kommer an på tykkelsen på biffene. Er du opptatt av å få perfekt rosa kjøtt, bruk gjerne steketermometer for å være sikker på at du ikke griller kjøttet for lenge. Husk at kjernetemperaturen for kjøttet stiger mens kjøttet hviler. Rådene for hva som er riktig kjernetemperatur for rødt kjøtt, varierer med smaken (fra 54 til 57 grader).
Bon appetit!
Bland ingrediensene til marinaden. Del kjøttstykket i fire like store biter. Bruk en brødpose til å marinere kjøttet i. Prøv å få ut så mye luft av posen du klarer. La kjøttet ligge i kjøleskap over natten.
Grilling av kjøttet
Før du skal grille er det viktig at kjøttet ligger en 20–30 minutters tid i romtemperatur. Det gir et saftigere og bedre resultat.
Grill kjøttet i 3–5 minutter på hver side, men dette kommer an på tykkelsen på biffene. Er du opptatt av å få perfekt rosa kjøtt, bruk gjerne steketermometer for å være sikker på at du ikke griller kjøttet for lenge. Husk at kjernetemperaturen for kjøttet stiger mens kjøttet hviler. Rådene for hva som er riktig kjernetemperatur for rødt kjøtt, varierer med smaken (fra 54 til 57 grader).