Til hovedinnhold

Ølmarinert ytrefilet av okse

15 min

I marinadeoppskriften har kokk Even Rosted latt seg inspirere av Sigrid Strætkverns oppskrifter i boken «Øl med kniv og gaffel».

Tips! Før du serverer kan du ha på en klatt med godt kryddersmør, for eksempel med ramsløk eller andre urter. Server med grillet hjertesalat og tomatsalsa.

Lagret av 203 brukere
Ølmarinert ytrefilet av okse

I marinadeoppskriften har kokk Even Rosted latt seg inspirere av Sigrid Strætkverns oppskrifter i boken «Øl med kniv og gaffel».

Tips! Før du serverer kan du ha på en klatt med godt kryddersmør, for eksempel med ramsløk eller andre urter. Server med grillet hjertesalat og tomatsalsa.

Lagret av 203 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g ytrefilet, okse

Marinade

  • 3 dl mørkt øl, For eksempel en Bayer eller Brown Ale
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ss ingefær, revet
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk rød chili, finhakket og frøene fjernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g ytrefilet, okse

Marinade

  • 3 dl mørkt øl, For eksempel en Bayer eller Brown Ale
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ss ingefær, revet
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk rød chili, finhakket og frøene fjernet
Bland ingrediensene til marinaden. Del kjøttstykket i fire like store biter. Bruk en brødpose til å marinere kjøttet i. Prøv å få ut så mye luft av posen du klarer. La kjøttet ligge i kjøleskap over natten.

Grilling av kjøttet

Før du skal grille er det viktig at kjøttet ligger en 20–30 minutters tid i romtemperatur. Det gir et saftigere og bedre resultat.
Grill kjøttet i 3–5 minutter på hver side, men dette kommer an på tykkelsen på biffene. Er du opptatt av å få perfekt rosa kjøtt, bruk gjerne steketermometer for å være sikker på at du ikke griller kjøttet for lenge. Husk at kjernetemperaturen for kjøttet stiger mens kjøttet hviler. Rådene for hva som er riktig kjernetemperatur for rødt kjøtt, varierer med smaken (fra 54 til 57 grader).
woman cooking

Bon appetit!

Bland ingrediensene til marinaden. Del kjøttstykket i fire like store biter. Bruk en brødpose til å marinere kjøttet i. Prøv å få ut så mye luft av posen du klarer. La kjøttet ligge i kjøleskap over natten.

Grilling av kjøttet

Før du skal grille er det viktig at kjøttet ligger en 20–30 minutters tid i romtemperatur. Det gir et saftigere og bedre resultat.
Grill kjøttet i 3–5 minutter på hver side, men dette kommer an på tykkelsen på biffene. Er du opptatt av å få perfekt rosa kjøtt, bruk gjerne steketermometer for å være sikker på at du ikke griller kjøttet for lenge. Husk at kjernetemperaturen for kjøttet stiger mens kjøttet hviler. Rådene for hva som er riktig kjernetemperatur for rødt kjøtt, varierer med smaken (fra 54 til 57 grader).
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?